Rămâi conectat

Actualitate

Din 1 ianuarie 2018 se liberalizează prețul energiei. Furnizorii cu cele mai bune oferte pot fi găsiți pe site-ul ANRE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu 1 ianuarie 2018, piaţa energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizează complet. Autoritatea pentru Reglementare în Energie va aviza doar tarifele finale pentru milioanele de consumatori care nu şi-au schimbat furnizorul. Pentru prima jumătatea a anului, ANRE a aprobat tarife în medie cu 0,34% mai mici faţă de cele plătite în momentul actual.

Chiar dacă per total tarifele sunt mai mici decât anul acesta, sunt şi regiuni unde românii vor plăti mai mult pentru curentul consumat. În judeţele din sudul Transilvaniei tariful se va majora de la începutul anului viitor cu peste 4 procente, în timp ce în Banat creşterea va fi de 3,5%. Locuitorii din cele 10 judeţe vor plăti astfel din prima zi a anului viitor peste 64 de bani pentru un kilowatt oră.

Cea mai mare scădere a tarifului va fi în judeţele din Moldova. Acesta va fi mai mic cu 3,22% decât în prezent. În ciuda scăderii, locuitorii din această regiune vor plăti în continuare unul dintre cele mai mari tarife din ţară – 67 de bani pentru un kilowatt oră. Doar în Oltenia preţurile la energie sunt mai mari, deşi şi aici va avea loc o reducere a tarifelor. Pe de altă parte, cele mai mici tarife sunt în Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu – 61 de bani pentru un kilowatt oră.

Însă, pe piață există și furnizori cu tarife mai mici. Noul furnizor poate fi ales cu ajutorul comparatorului de preţuri de pe site-ul ANRE.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea