// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Din 1 ianuarie 2018 se liberalizează prețul energiei. Furnizorii cu cele mai bune oferte pot fi găsiți pe site-ul ANRE

Începând cu 1 ianuarie 2018, piaţa energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizează complet. Autoritatea pentru Reglementare în Energie va aviza doar tarifele finale pentru milioanele de consumatori care nu şi-au schimbat furnizorul. Pentru prima jumătatea a anului, ANRE a aprobat tarife în medie cu 0,34% mai mici faţă de cele plătite în momentul actual.

Chiar dacă per total tarifele sunt mai mici decât anul acesta, sunt şi regiuni unde românii vor plăti mai mult pentru curentul consumat. În judeţele din sudul Transilvaniei tariful se va majora de la începutul anului viitor cu peste 4 procente, în timp ce în Banat creşterea va fi de 3,5%. Locuitorii din cele 10 judeţe vor plăti astfel din prima zi a anului viitor peste 64 de bani pentru un kilowatt oră.

Cea mai mare scădere a tarifului va fi în judeţele din Moldova. Acesta va fi mai mic cu 3,22% decât în prezent. În ciuda scăderii, locuitorii din această regiune vor plăti în continuare unul dintre cele mai mari tarife din ţară – 67 de bani pentru un kilowatt oră. Doar în Oltenia preţurile la energie sunt mai mari, deşi şi aici va avea loc o reducere a tarifelor. Pe de altă parte, cele mai mici tarife sunt în Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu – 61 de bani pentru un kilowatt oră.

Însă, pe piață există și furnizori cu tarife mai mici. Noul furnizor poate fi ales cu ajutorul comparatorului de preţuri de pe site-ul ANRE.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419