Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DEZMĂȚ în mai multe instituții din subordinea Consiliului Județean Alba: Lefuri mărite cu 20% pentru angajații acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DEZMĂȚ în mai multe instituții din subordinea Consiliului Județean Alba: Lefuri mărite cu 20% pentru angajații acestora

Angajații din mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Alba vor primi o majorare salarială de 20% începând cu data de 1 iulie, după ce consilierii județeni au adoptat hotărârile necesare marți.

Această mărire vine în urma unei creșteri anterioare a salariilor de bază cu 14,35% la finalul anului precedent, în contextul în care veniturile nu mai fuseseră majorate din 2018.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Printre instituțiile și departamentele vizate de această majorare se numără: Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo și Serviciul Public Județean pentru Asigurarea Siguranței Circulației pe Drumurile Județene. De asemenea, personalul contractual din Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia care ocupă funcții prevăzute în anexa nr. VIII cap. II lit. A pct. IV din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, va beneficia de această majorare.

De asemenea, funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și cei din Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor, care ocupă funcții prevăzute în anexa nr. VIII cap. I lit. A pct. III și cap. II lit. A pct. IV din aceeași lege, vor primi o mărire similară de 20% a salariilor de bază.

Această decizie a fost luată având în vedere creșterea semnificativă a prețurilor la produsele alimentare de bază, precum și a energiei electrice, gazelor naturale și combustibililor. Un alt factor determinant a fost indicele lunar al prețului de consum, publicat de Institutul Național de Statistică, care a arătat o creștere de 138,77% în luna mai 2023, în comparație cu octombrie 2018, momentul la care au fost stabilite salariile de bază ale angajaților din instituțiile și serviciile publice subordonate consiliului județean. De-a lungul timpului, drepturile salariale ale personalului din aceste instituții au fost majorate doar o singură dată, în noiembrie 2022, cu un procent de 14,35%.

O altă motivare a acestei majorări a fost prevenirea unei posibile migrații a personalului către alte instituții sau autorități care oferă salarii mai mari. Se dorește astfel să se evite o lipsă de specialiști în anumite domenii de activitate.

Legislația specifică prevede că salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Consiliilor Județene și a instituțiilor subordonate se stabilesc prin hotărâre a consiliului județean, în urma consultării organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanților salariaților. Salariul de bază reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul plătit din fonduri publice, corespunzătoare funcției, gradului/treptei profesionale, gradației și vechimii în specialitate.

De menționat este că se majorează numai salariile angajaților care aparțin de Consiliul Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea