Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu: Urmărim stimularea angajării tinerilor, absolvenților și șomerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul continuă să-și urmărească Programul de guvernare în domeniul tineretului, militând pentru stimularea angajării tinerilor, absolvenților și șomerilor pe piața muncii. De 30 de ani se tot vorbește despre faptul că tinerii nu sunt bine primiți în câmpul muncii, că sun dezavantajați și refuzați pe motiv că nu au experiență.  Tote aceste prejudecăți sunt reale și le vom rezolva în actuala guvernare.

Urmărind reducerea urgentă a deficitului forței de muncă, maximizarea absorbției fondurilor europene pentru capitalul uman (POCU) și ținând cont de majorarea salariului minim brut pe economie de la 1450 lei la 1900 lei, suntem  determinați să creăm stimulente pentru angajarea unor categorii vulnerabile pe piața muncii.

Astfel, Guvernul vine cu o majorare a primei de activare acordată șomerilor care crește de la 500 lei în 2017 la 1000 lei în 2018. Subvenția pentru angajarea absolvenților de facultate crește de la 900 lei în 2017 la 2250 lei în 2018. Subvențiile pentru șomerii cum maximum  5 ani până la pensie cresc  de la 900 lei în 2017 la  2250 lei în 2018.  Subvenția pentru tinerii marginalizați e dublează, de la 1000 lei va ajunge la 2000 lei. Subvențiile pentru ucenici cresc de la 1125 lei în 2017 la 2250 lei în 2018. Subvențiile pentru  stagiari cresc de la 1350 lei în 2017 la 2250 lei în 2018.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă va  acorda subvențiile către angajatori și primele de activare către șomerii neindemnizați. De asemenea, ANOFM va realiza o campanie de promovare privind  majorarea subvențiilor și primelor de activare.

Partidul Social Democrat continuă să dezvolte și alte beneficii sociale pentru tineri și absolvenți în speranța integrării rapide și sigure a acestora în piața muncii. Până în 2020 trebuie să dezvoltăm suficiente instrumente sociale astfel încât tinerii să nu mai plece din țară pentru locuri de muncă mai bine plătite, ci ele să se regăsească chiar în România, alături de o politică de susținere pe termen lung din partea statului.

Ioan Dîrzu

Deputat al Partidului Social Democrat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea