// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: PSD se opune reînființării trezoreriei în orașul Zlatna

În calitate de parlamentar de Alba am adresat o interpelare Ministrului Finanțelor Publice, domnul Ionuț Mișa, privind necesitatea reînființării Serviciului de Trezorerie al orașului Zlatna. Din păcate, răspunsul ministrului a fost unul negativ și a demonstrat disprețul cu care guvernarea PSD-ALDE îi tratează pe românii de rând.

PSD consideră probabil că este normal ca locuitorii din Zlatna, mediul de afaceri, dar și reprezentanții instituțiilor statului, să fie nevoiți să parcurgă o distanță de 40  km doar pentru a putea efectua plăți în conturile Trezoreriei. Mai mult decât atât, personalul care a lucrat la Serviciul de Trezorerie al orașului Zlatna și care a rămas în funcție este nevoit să facă zilnic naveta la Trezoreria municipiului Alba Iulia, unde au fost mutați.

Consider că Ministerul Finanțelor ar fi trebuit să ia de urgență măsurile necesare redeschiderii acestui serviciu în Zlatna, ținând cont de faptul că, astfel, ar fi fost eliminate cheltuielile de deplasare și ar fi fost degrevat de sarcini suplimentare, de exemplu, personalul Serviciului Financiar Contabil al Primăriei Zlatna, instituție care efectuează un volum mare de operațiuni prin trezorerie. În acest sens stau dovadă cifrele, care ne arată că doar în 2015 orașul Zlatna a efectuat plăți de 40.560.553 lei, iar în 2016 de 32.773.074 lei.

Consider că această solicitare este una justificată pentru că doar în acest fel s-ar fi corectat o mare nedreptate pe care Ministerul de Finanțe a făcut-o pentru această localitate.

Este inacceptabil ca miile de locuitori din Zlatna și împrejurimi să nu beneficieze de un astfel de serviciu public pe care statul român este obligat să-l ofere.

Îi solicit ministrului Finanțelor să își reconsidere poziția pentru că procesul de reorganizare al ANAF nu se justifică nici prin cheltuielile suplimentare cu deplasarea ale contribuabililor, nici ale angajaților din Zlatna care au fost transferați să lucreze în Alba Iulia și cu atât mai puțin prin îndepărtarea acestui serviciu public de cetățeni și mediul de afaceri.

O astfel de atitudine rușinoasă față de contribuabili nu poate fi reclamată ca fiind parte a unui proces de reformă a aparatului fiscal și cu siguranță nu contribuie la creșterea gradului de conformare voluntară sau la reducerea evaziunii fiscale, așa cum argumentează Ministerul de Finanțe în răspunsul oferit.

Florin ROMAN, Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

3 Răspunsuri la Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: PSD se opune reînființării trezoreriei în orașul Zlatna

 1. benone 11.10.2017 la 10:50

  Bă esti penibil

 2. Apocalipsa lui Rika 11.10.2017 la 20:53

  omuletul betiv , ce viseaza noaptea declara ziua =]]

  e bun omul la circ , pacat ca e in politica =]]

 3. dan 13.10.2017 la 9:20

  In oras de asistati numai trezoreria mai lipsea !Doamne mare e gradina ta!