Ziarul Unirea
 

Deputatul Ioan Dîrzu: Unul dintre obiectivele Guvernului este dotarea localităților cu ambulanțe

Astăzi am celebrat Ziua  Națională a Ambulanței, un eveniment care marchează istoria serviciului de ambulanță în țara noastră, prezentul și viitorul promițător al acestei nevoi indispensabile României.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată, în fiecare an, la 28 iulie. Este data la care, în anul 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, la iniţiativa marelui pionier al științelor medicale românești,  profesorul Nicolae Minovici.

Trebuie spus că România a fost binecuvântată să adopte doi mari români care au contribuit fundamental la modernizarea serviciului de ambulanță. Primul este generalul Carol Davila, care a organizat serviciul românesc de ambulanțe, serviciu ce s-a distins apoi în timpul Războiului de Independență. Datorită lui, serviciul ambulanțelor militare și al trenurilor sanitare a fost pregătit din timp și sute de vieți au fost salvate, iar 13.000 de bolnavi și răniți au primit îngrijiri. Al doilea mare român este domnul Raed Arafat, omul care a organizat și perfecționat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ziua Ambulanței este, în primul rând, pentru aceste mari personalități pe care trebuie să le păstrăm în gloria și memoria timpurilor ce vor urma.

Deopotrivă, mă înclin în fața miilor de medici, asistenți și personal tehnic de pe ambulanțele românești pentru toată munca, profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă. Au ales o profesie nobilă, curajoasă, care ne obligă pe noi, politicienii, să-i oferim maximul de sprijin din punct de vedere material și moral. Suntem mândri să vă avem, să putem spune, la 100 de ani de la Marea Unire, România are unul dintre cele mai performante servicii de ambulanță din lume.

Guvernul PSD-ALDE are ca obiectiv prioritar pentru perioada următoare, conform Programului de guvernare 2018-2020, dotarea localităților cu  ambulanțe, în vederea asigurării transportului pacienților în condiții optime la  unitățile medicale (program ce va asigura prezența unei ambulanțe în fiecare
comună).

Un alt obiectiv strâns legat de dezvoltarea serviciului de ambulanță este implementarea soluțiilor TIC (e-sănătate, telemedicină, schimb de bune practici, programe de formare online pentru personalul implicat în
utilizarea echipamentelor și tehnologiilor de ultimă generație).

De asemenea, vom începe investiții în crearea și dotarea de noi laboratoare mobile pe ambulanțe sau modernizarea celor existente.
Nu în ultimul rând, Guvernul e preocupat de dezvoltarea infrastructurii cloud specifice IT, comună tuturor organizațiilor din sectorul public și crearea de platforme sociale online
și centre de date, în curs de dezvoltare portal web unic, cu acces la  toate serviciile publice pe site-urile instituțiilor publice, sistem ce va operațional inclusiv pe serviciul de ambulanță.

Îmi doresc ca buna desfășurare a serviciului, pe fundamentul unei baze materiale noi și performante, să fie dezideratul tuturor actorilor implicați în dezvoltarea serviciilor de urgență din România.

Vă spun călduroși “La mulți ani!”, dragi medici, asistenți și personal tehnic  ai Serviciului de Ambulanță și vă asigur de tot sprijinul meu și al Guvernului României!

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

"Nu orice om ii este jena".. 29 iulie 2018 at 20:09

Proptind-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, Liviu Dragnea a insultat nu doar electoratul PSD, ci întreaga naţie. Oricine are dreptul să se simtă jignit de faptul că este reprezentat în afara ţării de o persoană de o asemenea suficienţă. De o persoană pentru a cărei prestaţie publică aproape că nu mai există criterii de evaluare. De un simbol al derutei panicate, care dă impresia că nu ştie ce caută nici măcar în propria viaţă..(Radu Paraschivescu).

mike 29 iulie 2018 at 22:06

Pasarea malai viseaza si vulpea la struguri la niveluri joase — In primul rind sa ne uitam la ce avem in buzunare apoi sa mergem la piata — Economia Romaniei distrusa prin darimarea industriei, agricultura vinduta strainilor –padurile chelite pentru beneficiul strainilor , gazul si petrolul dat la straini — ce mai avem –apa de ploaie care se taxeaza crunt ( mai lipseste taxa pe aer)– care complecteaza bugetul iar noi visam -ambulante in fiecare comuna !!! Hai ca sti sa glumesti omule — Te intreb daca safeul cu bani de acasa mai are loc pentru mai multi bani?? findca va-ti dat voua insiva salarii babane si unora pensii ultra -NESIMTITE- — dar vorbiti de ambulante in fiecare catun — bani ?? de unde ?? de la F.M.I?? dar sa nu uitati de dobinde — cine le va platii mai atot stiutorule?? tu?? ma indoiesc — tot magarul va duce sacul greu

uratoru` meserias 31 iulie 2018 at 12:31

Sa le folosesti….sanatos ! Macar una din ele cat mai curand !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...