Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Clement Negruţ: ”Locuitorii din Sebeş trebuie să scape de traficul infernal”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mereu am transmis mesaje pozitive în legătură cu acest obiectiv deosebit de important, respectiv tronsonul de autostradă ce cuprinde centura ocolitoare a municipiului Sebeş. Este unul din proiectele cu care am intrat în bătălia electorală în 2008. Am fost preocupat constant de acest vis al locuitorilor din Sebeş. Acum mai bine de doi ani, am prezentat Ministerului Transporturilor o listă cu peste 12 mii de semnături ale cetăţenilor din Sebeş care şi-au manifestat dorinţa de a avea o şosea de centură. Nu am dorit şi nu doresc politizarea acestui subiect, însă trebuie să o spun din nou: din iunie şi până acum, constructorul nu şi-a mai primit banii de la Guvernul României, pentru facturile emise pe lucrările executate. Eu am afirmat întotdeauna că cei care lucrează la această autostradă şi-au dovedit profesionalismul şi depăşesc toate piedicile, pentru a-şi îndeplini obiectivul. Este de neînţeles însă cum un guvern îşi poate permite să blocheze o investiţie atât de valoroasă.
Afirmaţiile mele sunt susţinute de documente concrete. Se poate dovedi că cei de la CNADNR nu au mai făcut nicio plată din 31 iulie, către constructorul care se ocupă de acest tronson de autostradă. Mai mult decât atât, în data de 11 septembrie a acestui an, în calitate de parlamentar ales de cetăţenii din colegiul Sebeş – Blaj, i-am înaintat o adresă domnului ministru Ovidiu Silaghi, în care l-am interpelat în legătură cu finanţarea acestui tronson de autostradă. Am menţionat şi de această dată importanţa acestui obiectiv, pentru municipiul Sebeş şi nu numai. Domnul ministru nu a respectat termenul legal de 30 de zile şi nu a răspuns nici până la această oră la adresa ce i-a fost înaintată; de fapt nu a răspuns cetăţenilor din Sebeş care aşteaptă de atâta timp această lucrare. Actualul Guvern al României a îngropat definitiv şansa de a avea anul acesta finalizată centura ocolitoare a municipiului Sebeş. I-am cerut domnului ministru Silaghi să ne precizeze care este bugetul alocat lucrărilor de construcţie a tronsonului de autostradă Orăştie – Sibiu, în urma rectificării bugetare aprobate de Guvern în luna iulie, modificări faţă de bugetul anterior şi motivul modificării acestuia.
Am decis ca săptămâna aceasta, de la tribuna Parlamentului, să cer demisia ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Motivele sunt foarte bine întemeiate: nepăsare faţă de locuitorii municipiului Sebeş şi nerespectarea legii prin faptul că nu a răspuns, în termenul legal de 30 de zile, la interpelarea pe care i-a adresat-o un deputat ales de aproape 14 mii de cetăţeni.
Vreau să-i asigur pe cei care m-au ales să-i reprezint în Parlamentul României, că voi fi în continuare la fel de combativ şi activ, şi îi asigur că nu-şi va permite nimeni să se joace cu soarta lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea