Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul Clement Negruţ acuză dualismul premierului Victor Ponta vizavi de exploatarea minereurilor de la Roşia Montană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul Clement Negruţ îl acuză pe Victor Ponta de dualism şi spune că se comportă ca şi un cameleon. Părerea deputatului de Alba este împărtăşită şi susţinută într-o conferinţă de presă şi de senatorul Alexandru Pereş, amândoi susţin că şeful guvernului se comportă duplicitar vizavi de începerea proiectul Roşia Montana. Astfel în calitate de prim ministru premierul este de acord cu demararea investiţiei, în calitate de cetăţean se mai gândeşte, iar în calitate de parlamentar nu va vota demararea proiectului. Cei doi demnitari PDL susţin că şansa locuitorilor din zona Munţilor Apuseni să aibă locuri de muncă este ca proiectul de minerit să înceapă.

Deputatul Clement Negruţ despre Victor Ponta

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Premierul Victor Ponta se remarcă nu numai prin excepționalele sale calități de imitator și copiator ci și prin dualismul ieșit din comun. În Victor Ponta coabitează într-un mod extrem de clar diferențiat, cetățeanul simplu și premierul României, fiecare din ei cu păreri diferite față de ale celuilalt. Acest dualism a ieșit la iveală foarte bine atunci când Victor Ponta-premierul se exprima în favoarea proiectului minier de la Roșia Montană, militând pentru deblocarea lui și incluzându-l în Planul Național de Investiții, în timp ce simplul cetățean Victor Ponta spunea că el nu va vota în favoarea acestui proiect din cauza propriilor convingeri.

Dincolo de aspectul hilar al acestui dualism jenant de care dă dovadă liderul social-democraților vedem lașitatea de care dă dovadă acest om. Iar acest lucru devine și mai evident în urma celor mai recente declarații făcute de șeful Guvernului, prin care acesta aruncă întreaga răspundere legată de proiectul minier de la Roșia Montană pe umerii Parlamentului. Guvernul este cel care trebuie să își asume acest proiect. Asta mai ales în condițiile în care Victor Ponta s-a arătat dornic să îl deblocheze și acuza pe alţii că l-au  ținut în sertar. Domnule premier, este un act de lașitate să pasezi această responsabilitate pe umerii altei instituții, în cazul de față Parlamentul, spălându-te pe mâini ca Pilat din Pont, de teamă ca nu cumva reputația ta să aibă de suferit în cazul în care lucrurile vor merge prost.

Condamn această atitudine a șefului Guvernului și subliniez lipsa de răspundere pe care o arată prin afirmațiile pe care le face și prin lejeritatea cu care pasează un proiect de importanță națională, neavând curajul să își asume o poziție fermă.

În ceea ce mă priveşte sunt printre cei care susţin demararea acestei investiţii, am pledat în permanenţă în  Comisia  de Industrii şi Servicii, în care sunt membru, pentru cauza mineritului din România.

Deputat, Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea