Deputații PNL Ioan Balan și Florin Roman: ”Salutăm votul din Senat asupra propunerii legislative privind radarele”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Deputații PNL Ioan Balan și Florin Roman salută votul aproape unanim dat de Senatul României, în data de 7 martie 2018, asupra inițiativei legislative privind amplasarea radarelor Poliției rutiere pe autospeciale inscripționate cu însemnele și înscrisurile distinctive:

”Astăzi, cu 92 de voturi pentru și un vot împotrivă, Senatul României a adoptat proiectul legislativ pe care noi l-am propus în toamna anului trecut și pe care l-au susținut și alți colegi din PNL. Propunerea noastră constă în faptul că ofițerul de poliție care constată și sancționează o contravenție privind circulația pe drumurile publice să fie obligat să poarte uniforma de polițist, cu înscrisurile și însemnele distinctive. De asemenea, aparatele de măsurare a vitezei, care mai sunt denumite și radare, să fie amplasate exclusiv pe autospecialele cu înscrisurile și însemnele distinctive. În privința aparatelor de măsurare a vitezei de tip pistol, acestea să fie amplasate la cel mult 10 metri de autospeciala Poliției rutiere.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Când noi doi am elaborat acest proiect, ne-am gândit că inițiativa ar trebui să aibă un dublu rol. În primul rând, ne-am propus ca să mutăm accentul politicilor privind circulația pe drumurile publice de la sancțiune, care în România a devenit regula, la prevenția încălcării normelor de circulație. O lege nu poate să urmărească doar aplicarea de sancțiuni! O lege trebuie orientată către obținerea unui comportament dezirabil, către o conformare voluntară a cetățeanului. Sancțiunea ar trebui să fie modalitatea de constrângere a celor care nu s-au conformat și nu să devină în fapt regula. Orice șofer a constatat că atunci când un radar este inscripționat și pus la vedere în trafic, toți șoferii respectă regulile de circulație, iar efectul legii este îndeplinit.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În al doilea rând, ne-am propus să creștem respectul cetățenilor față de munca ofițerilor de poliție. Nu mai este o noutate că ofițerul de poliție a ajuns să fie tot mai puternic presat, prin norma de amenzi impusă de șefi, să se ascundă prin tufișuri pentru a sancționa conducătorii auto. Ofițerul va câștiga mai mult respect din partea conducătorilor auto, iar cei certați cu legea nu vor mai putea contesta atât de ușor procesele verbale de contravenție.”

Deputați PNL, Ioan BALAN, Florin ROMAN

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

pedelistul ...liberal 8 martie 2018 at 18:41

Nu stiu sigur, da`in conditiile innebunitoare de trafic de pe soselele Romaniei….cei multi, care se vor accidenta din cauza de viteza ilegala, vor avea totusi motive sa …critice initiativa asta tampita ! Tie , piticut (si lui Balan !) o sa-ti multumeasca urmasii celor care – ca gladiatorii ….”vor murii” din cauza ca – nesupravegheati, vor apasa prea tare pedala de acceleratie ?

Io 9 martie 2018 at 8:43

Asta era problema principala de rezolvat in Romania. HALAL initiativa, care vizeaza de fapt sa scape deputatul ,,șaormă,, si toata sleahta de PNL-isti, de radare in drumurile lor spre Parlament!
vai si amar de PNL-PDL, sper din suflet sa nu ajunga veci sa guverneze acest partid PNL(PDL)!!

Comentariile sunt oprite