Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se învârte în jurul cozii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Soluția propusă de PNL pentru a compensa o parte din scăderile de salarii din sănătate, și anume folosirea veniturilor proprii ale spitalelor, a fost acceptată de ministrul Sorina Pintea, cea care a generat haos în salarizare prin promovarea Regulamentului de sporuri.

Din păcate, fără pasul doi, adică acordarea diferențiată a sporurilor, în funcție de clasificarea spitalelor, utilizarea veniturilor proprii nu rezolvă decât parțial problema! Și asta acolo unde spitalele au venituri proprii.

Aruncarea responsabilității asupra managerilor de spitale și a ordonatorilor principali de credite este dovada supremă că doamna ministru Pintea este incapabilă să găsească soluții la haosul creat. Și dacă nu știe ce are de făcut măcar să împrumute propunerile concrete formulate de PNL!

Nu managerii de spitale și ordonatorii de credite au votat legea și au promovat Regulamentul de sporuri! Sorina Pintea și Olguța Vasilescu au dat-o în bară. O circulară nu ține loc de lege, iar folosirea veniturilor, fără sporuri diferențiate, nu înseamnă altceva decât o cârpeală care rezolvă problema o lună, maxim două. Așadar, atrag atenția ministrului Pintea, principalul vinovat de haosul salarizării, că habarnismul este motiv de demisie.

PSDragnea a refuzat discutarea moțiunii simple a PNL, însă nu renunțăm și vom reveni cu solicitarea, în cursul săptămânii viitoare. Iar dacă vrea cârpeli, Sorina Pintea să lase sănătatea în pace și să se facă croitoreasă. O meserie nobilă de altfel! Menționez, în acest context, că PNL susține revendicările Sanitas ca fiind juste, întrucât oamenii au fost pacăliți!

Îndrăzniți să mai credeți în minciunile PSD-ALDE?!

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea