Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: „Începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar din septembrie, în greva foamei, dacă Guvernul va aloca zero bani pentru Alba Iulia” – VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Florin Roman, deputat PNL,  a anunțat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că va intra în grevă japoneză și posibil, din luna septembrie, și în greva foamei, în semn de protest față de „sabotarea” tuturor proiectelor care vizează Centenarul Unirii.

„De la cea mai înaltă tribună a Parlamentului vă anunţ că începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar la începutul sesiunii, din septembrie, dacă Guvernul  va aloca zero bani pentru Alba Iulia, o să-mi rezerv dreptul de a protesta în greva foamei spre dispreţul dumneavoastră”, a spus Florin Roman, în plenul Camerei.

El a acuzat, anterior, faptul că PSD, ALDE şi UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii.

„Coaliţia PSD – ALDE – UDMR şi-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii. În cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor, această coaliţie a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind <Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918>. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unităţii Naţionale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum şi lucrări de reabilitare şi consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018″, a precizat Roman într-un comunicat de presă remis în cursul zilei de marţi.

 El a criticat şi faptul că majoritatea parlamentară i-a respins un amendament prin care se prevedea ca Departamentul Centenar, care are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi Primului Război Mondial, să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Alba Iulia până la 1 decembrie 2018.

„Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiţii onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri. Solicit coaliţiei aflate la putere şi Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanţarea de care beneficiază de la buget, precum şi termenele pentru finalizarea lor”, a mai precizat Roman, în comunicatul citat.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea