Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Ioan Dîrzu: ”PSD nu va ceda, Guvernul nu își va da demisia! Protestele din 10 și 11 august au fost coordonate de Iohannis și PNL pentru a dărâma Guvernul într-un mod brutal, barbar și antidemocratic!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încurajez orice manifestație democratică și pașnică a românilor, ca expresie a garantării libertății de exprimare și întrunire. Eu cred că critica poate să deschidă minți, să îmbunătățească idei și să așeze oameni la aceeași masă. În an Centenar este bine să stăm să discutăm, să dezbatem problemele punctuale care ne dor, nu să creăm din întreaga țară un front de luptă ”români contra români”.

Condamn ferm acest război pe care Iohnnis, PNL și USR îl pornesc împotriva românilor, război în adevăratul sens al cuvântului: violență fizică, injurii, acte de vandalism și acte de dărâmare a ordinii constituționale.

Protestele din 10 și 11 august au fost coordonate de Iohannis și PNL cu scopul de a dărâma Guvernul și majoritatea parlamentară într-un mod brutal, barbar și antidemocratic. Acest lucru reiese clar din declarațiile lor publice și asumate fără mustrări de conștiință.

Am văzut lideri PNL și USR care instigau la invadarea sediului Guvernului și la incendierea instituțiilor statului. Asemenea îndemnuri la anarhie sunt demne de filmele cu state eșuate. România este o democrație constituțională, nu o anarhie.

Am văzut huligani infiltrați printre manifestanți, persoane plătite special ca să lovească Jandarmeria. Mulți au fost deja identificați și vor fi trași la răspundere penală.

Am văzut Piața Victoriei în flăcări, mobilier urban distrus, și o manifestație ilegală care s-a întins peste ora 23.00, lucru interzis de Legea adunărilor publice. Jandarmeria a reacționat conform Legii nr. 60/1991 și Legii nr.61/1991, încercând să prevină și să combată perturbarea ordinii și liniștii publice.

Aceasta este imaginea furibundă a unui președinte care nu cunoaște și nu respectă legea, instigând protestatarii la violență, și a unei opoziții obsedate de folosirea forței brute pentru dărâmarea Guvernului. PSD nu va ceda,

Guvernul nu își va da demisia, iar majoritatea parlamentară va continua implementarea programului de guvernare. Nu există motive, ci doar o retorică extremistă a opoziției care radicalizează societatea românească făcându-ne să ne urâm unii pe alții.

Eu cred că oamenii de bună-credință care protestează și își apără valorile în care cred sunt aceia care respectă legea, aceia care nu bat Jandarmeria, aceia care nu incendiază domeniul public și aceia care nu iau cu asalt sediul Guvernului.

Privesc România la vârsta centenarului, vârsta maturității și cred că avem nevoie de UNITATE mai mult decât oricând…

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia: Rețeaua de apă și canal, introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia: Rețeaua de apă și canal, introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia: Rețeaua de apă și canal a fost deja introdusă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea