Ziarul Unirea

Deputat Ioan Dîrzu: ”PSD nu va ceda, Guvernul nu își va da demisia! Protestele din 10 și 11 august au fost coordonate de Iohannis și PNL pentru a dărâma Guvernul într-un mod brutal, barbar și antidemocratic!”

Încurajez orice manifestație democratică și pașnică a românilor, ca expresie a garantării libertății de exprimare și întrunire. Eu cred că critica poate să deschidă minți, să îmbunătățească idei și să așeze oameni la aceeași masă. În an Centenar este bine să stăm să discutăm, să dezbatem problemele punctuale care ne dor, nu să creăm din întreaga țară un front de luptă ”români contra români”.

Condamn ferm acest război pe care Iohnnis, PNL și USR îl pornesc împotriva românilor, război în adevăratul sens al cuvântului: violență fizică, injurii, acte de vandalism și acte de dărâmare a ordinii constituționale.

ELIT

Protestele din 10 și 11 august au fost coordonate de Iohannis și PNL cu scopul de a dărâma Guvernul și majoritatea parlamentară într-un mod brutal, barbar și antidemocratic. Acest lucru reiese clar din declarațiile lor publice și asumate fără mustrări de conștiință.

Am văzut lideri PNL și USR care instigau la invadarea sediului Guvernului și la incendierea instituțiilor statului. Asemenea îndemnuri la anarhie sunt demne de filmele cu state eșuate. România este o democrație constituțională, nu o anarhie.

Am văzut huligani infiltrați printre manifestanți, persoane plătite special ca să lovească Jandarmeria. Mulți au fost deja identificați și vor fi trași la răspundere penală.

Am văzut Piața Victoriei în flăcări, mobilier urban distrus, și o manifestație ilegală care s-a întins peste ora 23.00, lucru interzis de Legea adunărilor publice. Jandarmeria a reacționat conform Legii nr. 60/1991 și Legii nr.61/1991, încercând să prevină și să combată perturbarea ordinii și liniștii publice.

Aceasta este imaginea furibundă a unui președinte care nu cunoaște și nu respectă legea, instigând protestatarii la violență, și a unei opoziții obsedate de folosirea forței brute pentru dărâmarea Guvernului. PSD nu va ceda,

Guvernul nu își va da demisia, iar majoritatea parlamentară va continua implementarea programului de guvernare. Nu există motive, ci doar o retorică extremistă a opoziției care radicalizează societatea românească făcându-ne să ne urâm unii pe alții.

Eu cred că oamenii de bună-credință care protestează și își apără valorile în care cred sunt aceia care respectă legea, aceia care nu bat Jandarmeria, aceia care nu incendiază domeniul public și aceia care nu iau cu asalt sediul Guvernului.

Privesc România la vârsta centenarului, vârsta maturității și cred că avem nevoie de UNITATE mai mult decât oricând…

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

25 Comentarii

ciclop 13 august 2018 at 10:22

mai neica, barbari ati fost voi ,ati atacat oamenii care demonstrau pasnic , ati gazat si ati lovit mame cu copii, batrani si ati vrut sa descurajati pe cei care nu sunt de acord cu voi.

Adolf 13 august 2018 at 11:22

Sa fim seriosi, oamenii aceia au venit sa scape tara de toata clasa politica.

rusine 13 august 2018 at 12:17

Se poate face o comparatie intre mitingul PSD si cei care sustin PNL, USR . Mai zic cei din diaspora ca vor sa vina acasa, sa ramana acolo unde sunt , noua ne este bine asa fara ei, asta au invatat in tarile in care au fost sa bata jandarmi, sa injure si sa incendieze capitala tarii?

Lulu 13 august 2018 at 12:20

Draga domnule parlamentar, cred ca ai depasit limita bunului simt! Cu scuzele de rigoare, cred ca ar fi mai bine sa consulti un dr oftalmolog si sa consulti si alte specialitati medicale, ptr ca prea multe timpenii debitezi. Dar cum linia partidului si directivele sefului trebuiesc sustinute cu tarie…imi pare sincer rau ca traiasc intr-o asemenea tara frumoasa cu..astfel de oameni…caraghiosi !!

Dirzule, vorbesti anapoda! 13 august 2018 at 12:34

Vine pesta porcina peste psd: ciuma la ciuma rosie trage!

ADI 13 august 2018 at 12:45

SLUGA LUI DRACNEA!

cristi 13 august 2018 at 12:48

Aceasta este imaginea furibundă a unui președinte care nu cunoaște și nu respectă legea, instigând protestatarii la violență, și a unei opoziții obsedate de folosirea forței brute pentru dărâmarea Guvernului
ACELA E PAPUSARUL VOSTRU PE CARE IL RIDICATI IN SLAVI SI CARE VA DISTRUGE PSD-UL

Jandarmeria capitalei: 13 august 2018 at 13:15

Jandarmii care au lovit protestarii pașnici vor fi identificați cu ușurință și, apoi, de anchetarea lor se vor ocupa procurorii Parchetului Militar a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Radu Florin Nicusor 13 august 2018 at 13:20

„Vineri seară am fost la protest, în partea pieţei de unde nu s-a aruncat cu pietre. Când s-a dat ordin pentru evacuarea pieţei, toată lumea a fugit. A venit bariera de jandarmi, am ales să stau pe loc, pentru că nu reprezentam un pericol pentru nimeni. Am ridicat mâinile, m-am întors cu spatele şi apoi m-am pus mâinile la ceafă. În momentul în care a venit bariera de jandarmi, m-au lovit în cap, în umăr, în mână. Au vrut să mă interneze la Floreasca, dar am refuzat. Mi-am luat un dosar medical. Am manifestat paşnic. Vrem să se schimbe ceva în ţara asta.”

contribuabil aiudean 13 august 2018 at 14:08

Nu te mai lasi de gargara si minciuni , asazisu-le deputat Darzu ?

Inorog 13 august 2018 at 14:23

1. Numiţi acei lideri ai partidelor politice care instigat la vandalizarea sediului Guvernului. Dacă sunteţi bărbat.
2. Opoziţia în opinia d-voastră nu este decât „obsedată de folosirea forței brute pentru dărâmarea Guvernului”. Este adevărat că opoziţia nu este cea care o doreşte orice populaţie a unui stat normal, dar exagerarea aceasta face din acest discurs unul, din nou, provocator.
3. Vorbiţi de anarhie. Mai mare anarhie nu putea fi de când aţi preluat puterea. Ţara nu mai înţelege nimic. Încercaţi să ne explicaţi inexplicabilul. Cei cărora vă adresaţi în mod direct nu vă înţeleg (unii, să fi sinceri, nici nu au capacitatea să o facă), iar cei cărora nu vă adresaţi VĂ ÎNŢELEG. Şi tocmai asta nu vă convine.
4. Aţi văzut huligani printre manifestanţi. Este bine, dar mare păcat că nu i-a văzut şi jandarmeria la momentul potrivit pentru a-i izola de manifestanţii paşnici. Dar vă întreb? Alţi instigatori aţi văzut sau ei nu au existat? Dar pe ceilalţi 100.000 de manifestanţi paşnici (unii copii, femei, unii în scaune de rotile) i-aţi văzut. Oare ce căutau acolo, au venit să vă invadeze guvernul? Nu! Au venit pe banii lor din toate colţurile lumii să vă transmită un mesaj. Acela că lumea s-a săturat de voi, indiferent cum vă numiţi sau în ce partid, vremelnic, sunteţi.
5. Ce mesaj transmiteţi acestui judeţ, pe care pretindeţi că îl reprezentaţi? Unul de falsă unitate, coeziune pe care dumneavoastră, domnilor politicieni, ar trebui să o implementaţi NU PRIN LOZINCI IEFTINE, ci prin CEEA CE FACEŢI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI! Care până una-alta este plin de penali. De care ţara asta, pe care cu ruşine o conduceţi în an centar, se va lepăda cumva. Dacă legile nu o vor mai permite, oferiţi-ne răspunsul. Dacă nu o să îl aflaţi de la cei mulţi care până acum au tăcut. Staţi liniştit, mă refer la dretul la VOT.
6. Ştim că nu vă pasă de ce spun şi CEILALŢI, dar vă asigur că nu suntem toţi nici membri de partid şi nici plătiţi de Soroş! Iar România este formată şi din CEILALŢI, indiferent unde ne-am afla. Şi vă asigur că ne iubim ţara aceasta mai mult decât o demonstraţi dumneavoastră sau mulţi alţi politicieni!
7. Mai rămâne doar un mic spaţiu pentru un .. RUŞINE … Dar ruşinea este doar pentru unii ardeleni cu obraz!

Plangere penala 13 august 2018 at 14:39

PNL depune plângere penală împotriva ministrului de Interne și Prefectului Capitalei. Orban: „În ultimii 28 de ani nu au existat astfel de acțiuni de reprimare brutală”!

phobos 13 august 2018 at 14:42

Dupa ce c-ati incercat aceleasi tactici marsave de diversiune de la Revolutie si Mineriade, ati crezut ca veti produce un macel cu victime umane ca sa va creati o legitimitate spre a-l inscauna pe hotul suprem dictator. Nu-i asa?
Darzule, ce barbat esti tu? Sau esti? Nu cred, creierul tau e sters cu guma de sters iar texticolele tale sunt folosite de Dragnea pe post de bile chinezesti de meditatie (baoding).
Sunteti cu totii corupti si va e frica ca pierdeti! Veti pierde tovarase… veti pierde. Nu mai suntem in 1990…

zoro 13 august 2018 at 15:43

Ba da prost esti!!!

Ambasada Israelului 13 august 2018 at 18:38

Turiști israelieni, scoși din taxi și loviți de jandarmi în timpul intervenției din Piața Victoriei. Ambasada Israelului: „Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil și extrem de serios” .

Liviu 14 august 2018 at 8:33

TICALOSII DIN OPOZITIE AU ADUS IN PIATA COPII SI INFIRMI PENTRU A SE FOLOSII DE EI IN DISCURSURILE LOR MARSAVE—RUSINEEEE

Elena 14 august 2018 at 8:33

ÎNTREB SI EU ASA,OARECUM RETORIC:UNDE ERA DIASPORA CAND SE TAIAU PENSIILE SI SALARIILE,SAU CAND SE INCHIDEAU SPITALELE ȘI ȘCOLILE?

eleonora 15 august 2018 at 11:10

Erau la lucru in strainatate ca sa trimita bani in tara! Altfel ce ar mai fi furat PSD?

M I 16 august 2018 at 23:19

Poate nu stii ca de la toamna vor fi inchise scoli din judetul Alba. Cine e acum la guvernare? Nu cumva PSD-ul? Vina pe care le-o aduci altora pentru PSD e merit?

Carmen 14 august 2018 at 8:34

Ce țară-i asta, în care președintele acuză forțele de ordine că-și fac datoria?

Ilie 14 august 2018 at 8:36

Nimic nu justifică VIOLENȚA!
Dincolo de convingerile noastre politice, religioase, sexuale și de orice altă natură, să nu uităm să fim OAMENI.
O femeie jandarm a fost lovită cu bestialitate de niște “bărbați” adevărați!
Opriți violența!

Emilia 14 august 2018 at 8:37

Klaus Iohannis, iti place?
Sunt cei care te-au votat in 2014 si, poate, te vor vota si in 2019?
Nu ma intelege gresit. Nu e vorba de jandarmi, ci de cei care ii bat pe jandarmi.
PS poate ne dai tu explicatii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii.

Ele 14 august 2018 at 8:38

Rog „Diaspora” dupa ce termina cu huliganismul, să-și ia si Presedintele ales de ei !

Ghita 14 august 2018 at 9:59

Dirzule, esti o sluga a unei gasti de mafioti care face praf Romania. Tu si stapanii tai ticalosi veniti sa ne traduceti ce am vazut de fapt cu ochii nostri? Adica oamenii pasnici, care s-au saturat de nulitatile , hotii si mafiotii care conduc tara, i-au luat la bataie pe batausi? Bai nulitate ce esti, ati umplut toate institutiile publice cu prosti, analfabeti, pupincuristi obedienti, ati umplut parlamentul si guvernul cu cele mai nemernice slugi ale lui dragnea si tariceanu si acum va umflati muschii, vreti sa aratati lumii ce ne asteapta daca nu acceptam jugul pesedist? Nu imi pierd speranta ca odata, in sfarsit, justitia din tara asta va reusi sa se impuna si sa faca dreptate iar otrepele ca tine si ca sefii tai sa ajungeti unde va e locul. Sa sti ca in momentul in care ai acceptat sa fi sluga unor mafioti, sa canti in struna celor care vand tara si ii nenorocesc pe romani, ai devenit complice. Nu ai furat tu, nu ai dat tu cu bata , dar ai facut ca asta sa fie posibil. O sa ajungeti dupa gratii, banditilor. Vantul nu bate numai dintr-o parte.

Dezam 15 august 2018 at 8:27

Cum de Protectia Copilului nu se autosesizeaza? Ce cauta copiii la un miting neautorizat.?parinti inconstienti care isi expun copiii la posibile violente !

Comentariile sunt oprite