Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat Dan Simedru: Cei care au trădat comunitățile locale și au legiferat traseismul politic ar trebui să-și dea demisia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea Constituţională a decis, miercuri, 17 decembrie a.c. faptul că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Dan SimedruAstfel, ceea ce era previzbil s-a întâmplat. Și asta din cauza faptului că PSD-ul a legiferat traseismul politic la nivelul administrației publice locale pentru a crea un avantaj electoral în favoarea candidatului  la președinție, Victor Ponta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Respectiva ordonanță a fost impusă abuziv de către Guvernul PSD în frunte cu Victor Ponta, iar astfel PSD a forțat existența în multe comunități a unor guvernări locale în total dezacord cu Legea fundamentală. Administrației publice locale din România i s-a aplicat o lovitură puternică, care riscă să o destabilizeze și să provoace haos, în condițiile în care ordonanța se va întoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia Curții Constituționale.

Atitudinea mea în dezbaterea parlamentară, împreună cu colegii mei, parlamentarii liberali, a fost, este și va fi de a reglementa în mod explicit în legea de respingere a Ordonanței 55/2014, sancţionarea tuturor aleşilor locali care au părăsit partidul politic din care făceau parte cu pierderea mandatului. Primarii și consilierii traseiști, prin gestul lor de a migra la un alt partid, fac de rușine comunitățile pe care le reprezintă. De aceea, pentru cei care și-au trădat alegătorii există o singură soluție de onoare: DEMISIA!

Cei care au trădat, evident, nu au onoare. Tocmai de aceea, acestor oameni trebuie să le fie spus clar și răspicat că nu mai au ce căuta în fruntea acelor comunități. Votul de blam dat de Curtea Constituțională are mai mulți destinatari. El vizează deopotrivă întreg cabinetul Ponta, dar și pe Avocatul Poporului, cel care a refuzat din obediență față de Victor Ponta să se sesize pe acest text dovedit profund neconstituțional.

Afirm cu toată responsabilitatea că acestea sunt argumente suficiente pentru a avea demisii de onoare atât din partea premierului Victor Ponta, cât și a domnului Victor Ciorbea, Avocat al Poporului.

 Dan Coriolan Simedru,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea