Rămâi conectat

Ştirea zilei

Demersuri pentru construirea parcării supraetajate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Parcare supraetajată pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Consiliul Județean solicită transmiterea în administrarea sa a unui teren de 405 mp aflat în administrarea Consiliului Local Alba Iulia, pentru a putea construi o parcare supraetajată pentru Spitalul Județean de Urgență. Terenul în cauză se află pe domeniul public al Municipiului Alba Iulia și în administrarea Consiliului Local, iar pentru realizarea acestui obiectiv de interes județean este nevoie ca terenul să fie transmis în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba.

În cadrul „Strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2021-2027”, Județul Alba a cuprins ca obiectiv prioritar modernizarea și extinderea infrastructurii spitalicești pentru adaptarea la cerințele actuale cu privire la noile fluxuri și proceduri medicale. În condiţiile legale actuale, mai ales legate de finanţarea prin sistemul de asigurări de sănătate, noul sistem de acreditare şi clasificare a spitalelor şi impunerea planului naţional de paturi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia trebuie să-şi adapteze permanent structura şi serviciile medicale, pentru a face faţă noilor condiţii.

Parcarea mașinilor pentru pacienții spitalului, precum și pentru aparținătorii acestora constituie una dintre situațiile dificile cu care se confruntă și această unitate. Reglementarea acestei situații o constituie edificarea unei parcării supraetajate în imediata apropiere. Prin Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia nr. 152/30.03.2021 și Hotărârea Consiliului Județean nr. 90/12.04.2021 a fost aprobată transmiterea unui imobil teren în suprafață de 1.944 mp din domeniul public al Municipiului Alba Iulia și din administrarea CL Alba Iulia în domeniul public al Județului Alba și în administrarea CJ Alba. Suprafața de teren este însă insuficientă pentru realizarea parcării supraetajate.

În acest sens, CJ Alba a identificat încă un teren, de 405 mp, suprafață suficientă pentru edificarea construcției.

În conformitate cu legislația în vigoare privind autorizarea executărilor lucrărilor de construcție, pentru a construi parcarea supraetajată mai sus menționată, executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil – teren şi/sau construcţii – identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel.

Prin urmare, terenul trebuie să fie transmis din proprietatea Municipiului Alba Iulia în proprietatea Județului Alba.

Foto cu titlu de exemplu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea