Decontarea navetei liceenilor din Războieni și drum de acces spre terenurile agricole pentru fermierii din Rădești – propunerile deputatului Florin Roman

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Elevii din Războieni vor beneficia din toamnă de decontarea navetei la liceele din Ocna Mureș pe care le frecventează, în baza unui amendament aprobat de comisiile de învățământ și transporturi în ultima săptămână dinaintea vacanței parlamentare depus de deputatul PNL de Alba, Florin Roman, la proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr. 69/2016 pentru completarea art. 84 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi a art.45 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, precum şi pentru abrogarea art.15 din OG nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare.

Deputatul liberal Florin Roman a spus că amendamentul a fost inclus în proiectul respectiv în urma unei interpelări foarte bine argumentate legal în legătură cu situația liceenilor din Războieni, pe care i-a adresat-o fostului ministru al Educației, Pavel Năstase, pentru asigurarea unor condiții egale și nediscriminatorii pentru toți elevii cu privire la decontarea cuvenită a abonamentelor de transport. Florin Roman a menționat că a fost sesizat de Primăria Ocna Mureș cu privire la problema nedecontării cheltuielilor de transport pentru toți elevii din localitățile aflate în vecinătatea orașului Ocna Mureș și care aparțin de unitatea administrativ-teritorială Ocna Mureș (UAT), în același cuantum și în aceleași condiții ca și elevilor care aparțin de celelalte UAT-uri din vecinătatea UAT Ocna Mureș, respectiv UAT Lunca Mureșului, UAT Noslac, UAT Unirea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Deputatul PNL a precizat că elevii din Războieni nu beneficiază de decontarea navetei, deși localitatea se află la o distanță mai mare de Ocna Mureș (n.a. – circa 7 km) decât comuna Unirea (5 km), ai cărei liceeni primesc contravaloarea cheltuielilor de transport.

El a precizat că nici elevilor care frecventează cursurile liceelor din orașul Ocna Mureș și care nu au nicio unitate de învățământ similară în localitatea de reședință, având domiciliul în satele Uioara de Sus, Uioara de Jos, Micoșlaca și Cistei – toate făcând parte din cadrul UAT Ocna Mureș – nu li se decontează contravaloarea abonamentelor lunare de transport.

Amendamentul inclus în proiect precizează următoarele: „elevilor de nivel liceal care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu la filiera/profilul/specializarea solicitată li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă”.

Potrivit deputatului Florin Roman, amendamentul propus și aprobat va oferi elevilor din învățământul liceal posibilitatea de a urma cursurile pe care le consideră oportune viitoarei cariere profesionale pe care vor să o urmeze. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, Comisiei juridice și Comisiei pentru administrație publică, iar Camera Deputaților este cameră decizională.

În altă ordine de idei, deputatul Florin Roman a spus că în urma discuțiilor purtate azi dimineață cu conducerea Ministerului Transporturilor, aceasta a promis ferm că va fi amenajat măcar un drum de acces spre terenurile agricole ale fermierilor din Rădești din cele două prevăzute de proiect, astfel încât aceștia să ajungă la culturile agricole.

Pe de altă parte, el a arătat că în urma întrevederii avute tot azi cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aceștia au transmis constructorilor italieni un mesaj pentru dinamizarea lucrărilor pe lotul I al Autostrăzii Sebeș – Turda.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Leana 3 iulie 2017 at 22:16

Mai DPP cit timp ai fost vice la CJ ALBA nu ai vazut acest lucru MI-E SCIRBA DE CEEA CE SPUI MIZERIE

Elevul 4 iulie 2017 at 22:29

Măi Romane asta este munca pentru care vei primi 13000 de lei? Căpușă se numesc insectele astea?

olelei 6 iulie 2017 at 10:56

Exact ! Capuse se numesc ! Da`…piticutu-i invatat cu asa ceva ! De-o …viata „fructifica” exceptional datu` din gura si minciuna !!! Vezi…..declaratia lui de avere !

Barb George 7 iulie 2017 at 22:56

Oameni mici/Lucruri mici

Comentariile sunt oprite