Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie definitivă: Silviu Bian, eliberat condiționat după ce a efectuat 3 ani și 6 luni din pedeapsa de 6 ani de închisoare

Publicat

în

Fostul președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, a fost eliberat condiționat din închisoare. Decizia definitivă a fost pronunțată la Tribunalul Hunedoara luni, 23 octombrie 2017, în aceeași zi acesta părăsind Penitenciarul Bârcea Mare din județul Hunedoara.

Instanța a respins contestația formulată de procurorul DNA și a hotărât că deținutul poate fi eliberat condiționat. Potrivit instanţei de judecată, din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 2.192 zile, Silviu Bian a executat efectiv, până la data discutării în comisie, 1.203 de zile, iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 145 zile şi 115 zile arest preventiv el a executat două treimi din pedeapsa la care a fost condamnat.

”Susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare, instanţa, apreciază că, acesta poate să beneficieze de dispoziţiile privind liberarea condiţionată înainte de executarea integrală a pedepsei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta a avut o conduită bună, nu a săvârşit abateri disciplinare pe perioada detenţiei, a fost stăruitor în muncă, a participat la multiple activităţi educaţionale şi psihologice şi nu a mai beneficiat de alte liberări condiţionate până în prezent. A beneficiat de un câştig în cuantum de 30 de zile, în ceea ce priveşte perioada considerată ca executată, ca urmare a scrierii unei lucrări, în cursul anului 2015”, se afirmă în motivarea hotărârii de la instanţa din Hunedoara.

Lucrarea prezentată de Silviu Bian se numeşte ”Impactul Migraţiei asupra Pieţei Forţei de Muncă din România”. Procurorul DNA a solicitat respingerea cererii de liberare condiționată contestând faptul că lucrarea respectivă ar fi fost scrisă de acesta.

”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr. 878/12.09.2017 pronunţată de Judecătoria Deva în dosarul nr. 5527/221/2017. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 23 octombrie 2017”, se afirmă în dispozitivul hotărârii de la Tribunalul Hunedoara. Silviu Bian a fost condamnat definitiv, în aprilie 2014, la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în valoare de 270.000 de euro.

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

Publicat

în

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe DN 74 în localitatea Abrud, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Bucium.

În urma accidentului rutieri cei doi conducători auto au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

Publicat

în

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe strada Călărași din Sebeș, un tânăr de 22 de ani, din Sebeș, județul Alba, în timp ce conducea o motocicletă a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Daia Română.

În urma accidentului motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că motociclistul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei pentru autovehiculului condus, iar motocicleta condusă este neînmatriculată.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul, conducere cu permisul suspendat și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

Publicat

în

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

În cursul acestui weekend, salvamontiștii din județul Alba au intervenit pentru salvarea a două persoane, fiind vorba despre o persoană care a rămas blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice, care a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă.

Sâmbătă, 25.06.2022, in jurul orelor 17:30, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba, a primit un apel prin care era solicitată interventia salvatorilor montani pentru a salva o persoană blocată pe o stâncă în zona Vânătările Ponorului, din comuna Sălciua.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apelantul vorbea foarte greu limba română. La scurt timp după acest apel, un al doilea apel semnala faptul că la circa 30 de metri sub balconul din lemn de la locul de belvedere deasupra de Vânătările Ponorului, se vede o persoană blocată în peretele stâncos. Apelurile s-au efectuat prin numărul unic de urgență 112.

Salvamontişii ajunşi la faţa locului au constatat că era vorba despre un tânăr în vârsta de 25 de ani, din Odorheiu Secuiesc, care a coborât neasigurat, fără echipament, in avenul respectiv, unde a rămas blocat, la prima săritoare, fără posibilitate de a se mai întoarce.

Salvamontistii au coborât pana la tânărul blocat, l-au asigurat, iar pentru evacuare au folosit tehnici de coarda specifice, pana când acesta a ajuns la suprafață. Menționăm că tânărul în cauză nu a suferit leziuni sau vătămări cat timp s-a aflat blocat la intrarea în aven. Este lesne de înțeles că bravada şi curiozitatea, în acest caz, a avut pentru tânărul nostru, efectul invers faţă de ceea ce a vrut să demonstreze.

Tot în acest week-end, salvatorii montani au asigurat şi asistenţa salvamont în zona cetății de la Căpâlna, în cadrul Festivalului Cetăților Dacice, desfășurat în comuna Săsciori.

Pe lângă implicarea merituoasă pe care au avut-o în organizarea si pregătirea festivalului, au intervenit pe traseul TA (triunghi albastru), unde o femeie, participantă la eveniment, a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă, fără posibilitatea de a se mai deplasa.

După acordarea primului ajutor, aceasta a fost coborâtă de pe munte, până în Sasciori, unde avea autoturismul, cu recomandarea de a se prezenta la UPU, pentru investigații mai amanuntite.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare