De la 1 noiembrie, TVA redusă pentru turism la 5 la sută

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) în domeniul Turismului va fi de 5 la sută, începând cu 1 noiembrie. Guvernul a decis, joi, prin ordonanță de urgență să reducă TVA de la 9 la sută.

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă privind unele modificări fiscal bugetare prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering şi pentru parcurile de distracţii. Măsura va intra în vigoare la 1 noiembrie anul acesta. Acelaşi act normativ prevede că primăriile pot obţine împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„A fost aprobată o OUG prin care se reduce cota taxei pe valoarea adăugată pentru turism şi activităţile conexe şi sunt prevăzute mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare a contribuabililor şi modalităţi de sprijin a autorităţilor locale. Prin actul normativ se propune ca începând cu data de 1 noiembrie să se extindă aplicarea cotei reduse de TVA de 5 la sută pentru: cazarea la hotel sau în locaţii asemănătoare, precum şi pentru camping, serviciile de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, parcuri de distracţii şi reacreative. Această măsură are ca scop promovarea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, potrivit News.ro.

Acelaşi act normativ se referă la turismul balnear, fiind eliminată cota redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală pentru consum. Măsura va intra în vigoare tot de la 1 noiembrie.

Tot prin actul normativ aprobat de Guvern, primăriile vor putea contracta împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru asigurarea furnizării cu apă caldă şi căldură în sezonul rece.

Sursa: observator.tv

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419