Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De la 1 noiembrie, TVA redusă pentru turism la 5 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) în domeniul Turismului va fi de 5 la sută, începând cu 1 noiembrie. Guvernul a decis, joi, prin ordonanță de urgență să reducă TVA de la 9 la sută.

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă privind unele modificări fiscal bugetare prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering şi pentru parcurile de distracţii. Măsura va intra în vigoare la 1 noiembrie anul acesta. Acelaşi act normativ prevede că primăriile pot obţine împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece.

„A fost aprobată o OUG prin care se reduce cota taxei pe valoarea adăugată pentru turism şi activităţile conexe şi sunt prevăzute mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare a contribuabililor şi modalităţi de sprijin a autorităţilor locale. Prin actul normativ se propune ca începând cu data de 1 noiembrie să se extindă aplicarea cotei reduse de TVA de 5 la sută pentru: cazarea la hotel sau în locaţii asemănătoare, precum şi pentru camping, serviciile de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, parcuri de distracţii şi reacreative. Această măsură are ca scop promovarea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, potrivit News.ro.

Acelaşi act normativ se referă la turismul balnear, fiind eliminată cota redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală pentru consum. Măsura va intra în vigoare tot de la 1 noiembrie.

Tot prin actul normativ aprobat de Guvern, primăriile vor putea contracta împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru asigurarea furnizării cu apă caldă şi căldură în sezonul rece.

Sursa: observator.tv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea