De Ignat în gospodăriile populaţiei s-au sacrificat 16166 de porci

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

    În luna decembrie, medicii de la circumscripţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, circumscripţiile zonale din cadrul DSVSA Alba şi circumscripţiile concesionate din judeţul Alba au efectuat în total 16166 de examene trichineloscopice la porci domestici şi 32 de examene trichineloscopice la mistreţi.
Dr. Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, a declarat că numărul examenelor trichineloscopice coincide cu numărul porcilor sacrificaţi în gospodăriile populaţiei cu prilejul sărbătorilor de iarnă din 2011, la care se adaugă numărul porcilor tăiaţi în abatoare, care în cazul unei singure unităţi este de circa 10000 de porci.
În urma examenelor trichineloscopice efectuate, au fost depistaţi 8 porci domestici infestaţi cu Trichinella spiralis, carnea fiind confiscată de medicii veterinari şi incinerată. În anul 2011, nu s-a înregistrat niciun episod de trichineloză la om, în judeţul Alba consumatorii conştientizând necesitatea efectuării examenului trichineloscopic la carnea de porc. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419