Rămâi conectat

Ştirea zilei

De Ignat în gospodăriile populaţiei s-au sacrificat 16166 de porci

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În luna decembrie, medicii de la circumscripţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, circumscripţiile zonale din cadrul DSVSA Alba şi circumscripţiile concesionate din judeţul Alba au efectuat în total 16166 de examene trichineloscopice la porci domestici şi 32 de examene trichineloscopice la mistreţi.
Dr. Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, a declarat că numărul examenelor trichineloscopice coincide cu numărul porcilor sacrificaţi în gospodăriile populaţiei cu prilejul sărbătorilor de iarnă din 2011, la care se adaugă numărul porcilor tăiaţi în abatoare, care în cazul unei singure unităţi este de circa 10000 de porci.
În urma examenelor trichineloscopice efectuate, au fost depistaţi 8 porci domestici infestaţi cu Trichinella spiralis, carnea fiind confiscată de medicii veterinari şi incinerată. În anul 2011, nu s-a înregistrat niciun episod de trichineloză la om, în judeţul Alba consumatorii conştientizând necesitatea efectuării examenului trichineloscopic la carnea de porc. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea