Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Zdrînc: PSD se ţine de cuvânt. Legea amnistiei fiscale vine în ajutorul românilor care au primit somaţii de plată de la Fisc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaţilor a aprobat pro­iectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale stabilite de organele fiscale, ca urmare a reîncadrării unor activităţi indepen­dente drept activităţi dependente, a spus Daniel Zdrînc.  Astfel, obligaţiile ce le revin contribuabililor, stabilite de ANAF, ca urmare a reîncadrării activităţilor independente în activităţi dependente până la data de 1 iunie vor fi şterse.

Daniel Zdrinc02

Iniţiatorul acestei măsuri este Guvernul Ponta, care a decis că prevederile legislative nu au fost foarte clare atunci când o serie de activităţi au fost înregistrate ca independente, beneficiind de unele scutiri fiscale, în loc să fie dependente.

Potrivit deciziilor de impunere, persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie au fost obligate să achite contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie. De asemenea, persoanele fizice autorizate care au depăşit plafonul de venituri trebuiau să se declare  plătitori de TVA. Fiscul a stabilit impozite suplimentare pentru câteva categorii de venituri realizate din 2012 încoace. Mulţi dintre cei vizaţi de legea amnistiei au avut începând din 2012, venituri din profesii liberale şi din drepturi de autor, pe care Fiscul a decis să le încadreze drept salarii. Este vorba de 665 de mii de persoane: avocaţi, arhitecţi, medici, farmacişti, evaluatori, ziarişti.

O altă categorie este cea a persoanelor care au încasat diurne pe perioadele lucrate în străinătate. Cel mai bun exemplu îl constituie şoferii de TIR, cărora fiscul le-a calculat impozite suplimentare pentru diurna încasată cât au stat în afara tarii.  Cea mai numeroasă categorie este a celor care au avut venituri numai din dobânzi şi dividende, de regula doar câţiva lei pe an. Chiar şi pentru aceste sume infime, Fiscul le-a cerut acestora să plătească 468 de lei pe an, ca fiind contribuţii de sănătate. Prin urmare, peste 4 milioane de români au fost somaţi să achite diferenţe de impozite sau erau în situaţia de a primi decizii de impunere.

La nivel naţional, anul trecut erau înregistrate 582.940 de persoane fizice autorizate, iar numărul persoanelor fizice independente (PFI) care erau active la sfârşitul anului trecut depăşea 58.000.

PSD a promis că va lua măsuri pentru îndreptarea acestor nedreptăţi şi aşa s-a întâmplat.

Consilier local PSD, DANIEL ZDRÎNC


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea