Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Șova: Construirea tronsonului Sebeș -Turda ar putea lega Coridorul IV de Autostrada Transilvania, pe bani europeni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, a declarat astăzi că există posibilitatea ca Autostrada Transilvania să fie legată de Coridorul IV prin tronsonul Sebes – Turda, care poate fi finantat cu bani europeni.

Ministrul a explicat că va avea în acest sens o intalnire cu parlamentarii si autoritatile locale din Transilvania, exitând chiar varianta ca administrațiile locale din zonă să preia constructia autostrazii.

 „Ne zbatem sa gasim solutii, iar in actiunea noastra dezinteresul sau reaua-credinta nu-si au locul. Eu cred in acea autostrada si cred ca trebuie sa existe. Problema este finantarea. Trebuie sa gasim pe cineva care sa aiba bani si sa vrea sa realizeze acest proiect. Eu sunt pregatit sa-l si ajutam: tronsonul de la Sebes la Turda se afla in TEN-T, poate fi finantat pana la 85% din bani europeni, deci am putea gasi o solutie sa legam Coridorul IV de Autostrada Transilvania pe bani europeni, ceea ce ar reprezenta un mare ajutor, cel putin intr-o prima faza pentru Autostrada Transilvania care, daca nu ajunge la Brasov, ramane putin suspendata, dar s-ar putea face acest tronson Sebes – Turda care ar ajuta-o foarte mult”, a declarat ministrul delegat pentru infrastructura.

Declarațiile lui Dan Șova despre drumul expres Sebeș-Turda vin în contextul în care acesta a anunțat că negocierile cu firma americana Bechtel pentru incetarea contractului de construire a Autostrazii Transilvania se vor finaliza pana pe 30 aprilie și că alti trei investitori ar fi interesati sa preia proiectul.

Compania Bechtel a fost desemnat constructor al Autostrazii Transilvania (Brasov-Bors), in 2003, in baza unui contract estimat atunci la 2,2 miliarde euro. Lucrarile au inceput in 2004, compania finalizand pana acum 52 km de autostrada (Turda-Campia Turzii) din totalul de 415 km,alti 64 fiind in lucru, intre Suplacu de Barcau – Bors, avand un stadiu de executie de 50%. Acestea au ramas singurele tronsoane din cele 8 ale Autostrazii pe care Bechtel trebuia sa le finalizeze, in urma unei renegocieri a contractului, din 2011.Dupa 11 ani de la semnarea contractului, statul roman are 52 de kilometri de autostrada in functiune si 1,4 miliarde de euro platite.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea