Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru: PSD a votat împotriva eliminării supra-accizei la carburant și a taxei pe stâlp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 13 mai a.c. pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților s-au aflat două inițiative legislative ale parlamentarilor liberali care au propus eliminarea a două dintre cele mai aberante taxe impuse de Guvernul Ponta: supra-acciza la carburanți și taxa pe clădirile speciale (taxa pe stâlp).

Dan SimedruMajoritatea controlată de PSD din Camera Deputaților a refuzat adoptarea propunerilor clare ale PNL și s–au poziționat împotriva românilor care vor plăti în continuare carburantul mai scump decât în alte state din Europa.

Eliminarea supra-accizei și a taxei pe stâlp sunt propuneri de relaxare fiscală, măsuri liberale care corectează politicile împovărătoare ale stângii.

Aceste măsuri liberale trebuie luate pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri sufocat de impozitările populist-ineficiente ale PSD.

Constat acelasi dezacord major pe acest subiect. Astfel, între spusele premierului Ponta și faptele parlamentarilor PSD există o falie uriasă. În urmă cu două zile, într-o emisiune la Digi 24, premierul declara, referitor la supraaciza la combustibil că :”Nu a fost un proiect bun, pentru că nu am reuşit să deblocăm procedurile şi să investim efectiv banii”. Și cu toate acestea, la vot, deputații PSD au respins inițiativa noastră de eliminare a supraacizei, deșI premierul se pare că agrea idea atâta timp cât face declaratii publice că această taxă nu este bună.

Acciza suplimentară pentru carburanţi a fost introdusă de la 1 aprilie 2014. La momentul introducerii sale, premierul a declarat că banii obţinuţi din taxă vor fi folosiţi pentru lucrări de infrastructură rutieră. Măcar de ar fi fost așa, să avem drumuri în România… dar Guvernul Ponta, deși încasează acești bani, nu a fost capabil să folosească acești bani și să înceapă măcar un km nou de autostradă de când este la putere.

La fel se întâmplă și cu taxa pe stâlp, altă aberație marca Ponta. Această taxă a lovit puternic în majoritatea domeniilor economiei naționale- agricultură, energie, extracția de petrol și gaze, în domeniul telecomunicațiilor și a lovit până la urmă în fiecare român care plătește facturi la utilități.a declarat deputatul liberal Dan Simedru


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea