Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru: PNL a depus moțiunea simplă „PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul parlamentar al PNL a depus, miercuri, 11 februarie a.c., în plenul Camerei Deputaţilor, prin intermediul domnului Ludovic Orban (liderul deputaților PNL), moţiunea simplă „PSD guvernează la negru – Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean”. Acest demers s-a realizat în temeiul art. 112 din Constituţia României şi în temeiul art. 165 din Regulamentul Camerei Deputaţilor și are drept scop anularea comasării Inspecţiei Muncii cu Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, reglementată prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 86/2014.

Dan SimedruPartidul Național Liberal a atras atenţia, în mai multe rânduri, asupra faptului că schimbarea organizării şi denumirii acestor două instituţii nu va face altceva decât să creeze confuzii în rândul beneficiarilor, îngreunând accesibilitatea acestora la serviciile publice furnizate de cele două instituţii, acestea având atribuţii şi domenii specifice. PNL nu poate să fie de acord cu acţiunile prin care ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb și șeful său de partid, domnul prim-ministru Victor Ponta, doresc să rezolve interese politice ale PSD, desființând instituții, schimbând organigrame și umplând instituții cu activiști de partid. Nu putem fi de acord cu acţiunile Guvernului Ponta de a nesocoti Constituţia şi a legile în vigoare, doar pentru că așa o cere interesul (limitat) de partid.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din păcate, până acum niciunul dintre demersurile făcute de PNL nu a sensibilizat Guvernul, deşi este evident pentru toată lumea că desființarea celor două instituţii nu va îmbunătăți activitatea din domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și supravegherii pieței, sau cea din domeniile combaterii erorii, fraudei și corupției din domeniul prestațiilor sociale; în schimb le va supune controlului guvernamental și schimbărilor politice. În contextul în care, potrivit ultimei raportări a Ministerului Finanţelor Publice, frauda fiscală pe piaţa muncii se ridică la 14,6% din PIB, acţiunea Guvernului Ponta de anihilare a Inspecţiei Muncii, una dintre instituţiile esenţiale în combaterea fenomenului, este un act iresponsabil. În condițiile în care taxarea muncii este la cote atât de mari, iar sistemul birocratic nu este deloc un susținător al inițiativei private, desființarea prin politizare a unor instituții demonstrează că PSD vrea să fie patronul a tot ce mișcă în România.

Din aceste motive, prin moțiunea simplă de azi, PNL a solicitat demisia ministrului Muncii, doamna Rovana Plumb, în condițiile în care domnia sa a demonstrat în repetate rânduri faptul că folosește Ministerul Muncii pentru interesele partidului din care face parte (adică ale PSD), ignorând faptul că avem nevoie de instituţii independente, funcționale, instituţii care să fie în folosul cetățenilor și nu să fie sursă de răsplată pentru membri PSD. Totodată, PNL a cerut abrogarea în regim de urgenţă a art. 5 al OUG 86/2014, considerând că această prevedere încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupția în sistemul de asistență socială și transformă Inspecţia Muncii și Agenția de Plăți și Inspecție Socială în anexe ale PSD-ului, cu caracter de ajutor social pentru „șomerii de partid”.

Partidul Național Liberal este un partid care respectă legea și interesele acestei țări, iar dacă va fi nevoie vom merge mai departe şi, dacă în urma cererii de sesizarea a Curţii Constituţionale depusă la Avocatul Poporului şi a acestei moţiuni simple, art. 5 al OUG 86/2014 nu va fi abrogat, vom contesta la Curtea Constituţională a României legea de adoptare a acestei ordonanţe de urgenţă, după ce aceasta va fi adoptată de Parlament.

Moţiunea simplă „PSD guvernează la negru – Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean”, iniţiată azi de Partidul Național Liberal, va fi discutată în plenul Camerei Deputaţilor miercurea viitoare.

Dan Simedru, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea