Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Guvernul Ponta țepuiește persoanele cu handicap care vor să muncească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul Cod Fiscal propus de către guvern, spre dezbatere și adoptare Parlamentului, a intrat de săptămâna aceasta pe circuitul de avizare în Camera Deputaților.

Dan SimedruDin discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții societății Unirea SCM Alba Iulia mi-a fost semnalată o lacună din acest nou cod fiscal care afectează direct unitățile protejate conform Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, prin noul Cod fiscal aceste unități care îndeplinesc condiția de a avea, cel putin 30% din angajați cu contract de muncă, persoane cu handicap, în cazul de față, personal nevăzător, nu mai beneficiază de facilitățile fiscale .

Ca urmare, am depus un amendament pentru a corecta această nedreptate și pentru ca acestor ateliere speciale, care au un merit deosebit prin faptul că asigură un loc de muncă unei categorii sociale vulnerabile, să li se acorde conform art 82 din Legea nr.448/2006 scutirea de plată a impozitului pe profit în condițiile prevăzute de lege.

Guvernul social-democrat Ponta a eliminat din Codul fiscal această prevedere și amputează un drept conferit printr-o altă lege acestor unități economice.

Sper să fie o simplă scăpare a executivului, iar amendamentul meu să fie adoptat în comisia de buget-finanțe. În acest mod, Guvernul Ponta are șansa să-și spele obrazul social-democrat în fața acestei categorii care are nevoie de sprijin consistent din partea statului. Guvernul Ponta mai are restanțe la acest capitol, legea economiei sociale fiind îngropată în Camera Deputaților, la comisiile de specialitate. Constat că se pierde timp prețios de către actualul guvern pe acest subiect, iar când are ocazia să dovedească că îi pasă de susținerea acestui sector prin promovarea unor măsuri legislative, le blochează sau le amână nepermis de mult.

Voi susține cu tărie în continuare, atât prin acest amendament depus pe Codul fiscal, cât și în alte ocazii că implementarea sistemului întreprinderilor sociale în România și protejarea lor prin acordarea de facilități fiscale va avea un impact semnificativ asupra incluziunii sociale a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, dar şi asupra calităţii vieţii persoanelor din comunitate. Susținerea acestui sector va aduce noi locuri de muncă, va contribui la reducerea şomajului, la creşterea veniturilor la bugetul de stat şi implicit la creştere economică. Aceasta este o abordare liberală a problematicii, abordare incompatibilă cu modul de lucru al actualului Guvern și cu modul de gândire al domnului Ponta care se pare că nu reușește să-și găsească busola.

Dan Simedru,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea