Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Defrișările ilegale – atentat la siguranța națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL a decis să reintroducă proiectul de lege care stabilește că defrișările ilegale de peste 1ha reprezintă un atentat la siguranța națională, un lucru absolut necesar pentru situația dezastruoasă a domeniului forestier din România.

Dan SimedruAcest proiect inițiat de PNL s-a mai aflat pe masa Parlamentului, el fiind avizat negativ de Guvern prin semnătura premierului Victor Ponta. Inițiativa a fost respinsă de Senat în luna martie prin votul PSD si al aliatilor sai. Votul inpotriva arată adevărata față a PSD care protejează mafia pădurilor, spre deosebire de PNL care a dovedit că are o poziție constantă în sensul prevenirii defrișărilor ilegale.

Din pacate nici Codul Silvic promovat de PSD NU introduce măsuri pentru prevenirea defrișărilor ilegale, ci din contră, sunt cazuri în care le facilitează. In forma adoptată joi de Camera Deputaților, noul cod favorizează defrișările de păduri fără restricție. Suprafețele forestiere de sub 10 ha pot fi tăiate până la zero pentru că NU sunt condiționate de amenajamentele silvice. Nimic nu-i oprește pe proprietarii de rea credinta să-și parceleze pădurile în suprafețe de sub 10 ha pentru a ocoli obligativitatea amenajamentelor silvice. Asfel defrișările permise de noul act normativ riscă să determine efecte dezastruoase, în special în privința inundațiilor și viiturilor care in ultimii ani au afectat de atitea ori si judetul nostru. Toate aceste demersuri arată adevărata față a PSD care protejează mafia pădurilor, spre deosebire de PNL care a dovedit că are o poziție constantă în sensul prevenirii defrișărilor ilegale.

Pentru a apara aurul verde al Romaniei PNL considera ca numai prin masuri dure mafia lemnului poate fi oprita si de aceea promoveaza o lege pentru a apara aurul verde al Romaniei.

Dan Coriolan SIMEDRU,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea