Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 26 iunie. Prognoza meteo în Transilvania și la munte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vremeaAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 13 – 26 iunie 2016, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, În Transilvania, la începutul intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 22 de grade. Până în jurul datei de 17 iunie temperaturile vor creşte chiar şi cu mai mult de 10 grade, vremea va deveni călduroasă, posibil caniculară.

De la sfârşitul primei săptămâni, regimul termic va fi în scădere, însă uşoară şi treptată, astfel că la temperaturi specifice perioadei este posibil să se ajungă abia la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi relativ constante până în data de 16 iunie, apoi vor fi în creştere până spre 20 iunie, când se vor înregistra valori medii pe întreaga regiune, în jur de 17 grade. Scăderea de temperatură din următoarele zile va face ca media minimelor să coboare până în jur de 14 grade.

În intervalul 13 – 15 iunie, vor fi averse, local importante cantitativ. Ploi de scurtă durată vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar în cele mai multe situaţii se vor produce pe spaţii restrânse.

La munte, la începutul intervalului, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade şi a celor minime de 7 grade. Din data de 15 iunie şi până în jurul datei de 17 iunie, vremea se a încălzi semnificativ, devenind cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru cea de-a doua decadă a lunii iunie, cu maxime diurne în jurul a 26 de grade şi minime nocturne, de 15 – 16 grade, în medie.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu un proces de scădere uşoară şi treptată a temperaturii aerului, dar până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză media regională a temperaturilor maxime nu va fi mai coborâtă de 18 grade, iar a celor minime de 10 – 11 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, pe arii relativ extinse şi importante cantitativ, va fi mai ridicată până în data de 15 iunie şi, din nou, după 19 iunie. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea