Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 21 ianuarie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturile minime vor coborî spre -20 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA până în 21 ianuarie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturile minime vor coborî spre -20 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni, 8 ianuarie 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 8 – 21 ianuarie 2024. Conform specialiștilor ANM, transportul unei mase de aer polar spre România va face ca vremea să devină deosebit de rece în majoritatea zonelor pe tot parcursul acestei săptămâni.

„Transportul unei mase de aer polar spre România va face ca vremea să devină deosebit de rece în majoritatea zonelor pe tot parcursul acestei săptămâni. Votexul polar vine cu ger pe arii extinse în Moldova, estul Transilvaniei și în nordul Munteniei, unde temperaturile minime vor coborâ frecvent spre -15….-10 grade Celsius, mai ales pe parcursul nopților și a dimineților.

Citește și: IPJ ALBA: Recomandări pentru șoferi, pentru circulația în siguranță, în condiții de polei și căderi de zăpadă

În depresiunile din estul Transilvaniei, dar și în nordul și centru Moldovei nu sunt excluse valori termice care să atingă -20…-18 grade Celsius. Vântul va contribui și el la accentuarea senzație de frig, astfel că temperaturile resimțite de corpul uman vor fi și mai scăzute.

Citește și: Ciclonul polar care a înghețat Europa a intrat în România. De luni, ger în toată țara

În Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte, iar în Banat, Crişana şi Maramureş, pe arii restrânse va ninge slab. Izolat se vor acumula cantitãţi de 15…20 l/mp. Vor fi intensificãri ale vântului în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 55…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea și reducând vizibilitatea. Marți aria precipitațiilor va fi în restrângere către jumãtatea de sud a ţãrii”, potrivit observatornews.ro.

Vremea în Transilvania

În prima săptămână, valorile termice vor avea unele variații, cele diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de -3…0 grade, iar cele noctune vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de -13…-5 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere până la valori ușor peste normele perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 1…2 grade și ale celor nocturne de –6…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie.

Vremea la munte

În prima jumătate a intervalului, deși vor fi variații termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopților și al dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 și 13 ianuarie. După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea