Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se fac meniurile pentru pacienții SJU Alba: Câți bani sunt alocați pentru fiecare porție

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Cum se fac meniurile pentru pacienții SJU Alba: Câți bani sunt alocați pentru fiecare porție

Nicoleta Adelina Vesa, coordonatorul blocului alimentar al Spitalului Județean de Urgență Alba, aflată într-o emisiune la Radio Unirea FM a explicat faptul că spitalul se descurcă de minune cu suma de 22 de lei alocați pentru meniurile pacienților, deși suma este totuși mică.

Întrebată cum se stabilește meniul cu cei 22 de lei care sunt alocați, aceasta a răspuns că „meniul il stabilim in functie de regimul fiecăruia, pentru că avem niște regimuri, alocația diferă. Avem și cu 33 de lei pentru pacienții care sunt cu diabet, oncologie, hepaticii, arsul și atunci, în funcție de regim, în funcție de alocații, avem contracte pe care trebuie să le respectăm, trebuie să respectăm diversificarea, trebuie să respectăm proteinele, lipidele, glucidele fiecăruia în parte și așa se stabilește un meniu”, a declarat Nicoleta Adelina Vesa, coordonator bloc alimentar Spitalul Județean de Urgență Alba.

„Noi gătim, gătim foarte sănătos, gătim dietetic, nu prăjim nimic, avem aparatură, avem cuptoare foarte bine dotate, moderne și totul este gătit înăbușit, gătit la cuptor, nu prăjim nimic, deci totul se gătește dietetic. Se respectă regimul fiecărui pacient, nu există regim să nu putem oferi fiecăruia regim în parte”, a mai adăugat Nicoleta Adriana Vesa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat

Ioana Oprean

Publicat

în

Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea