Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum au descoperit polițiștii din Alba un bărbat căutat în vederea extrădării în timp ce investigau un furt de băutură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum au descoperit polițiștii din Alba un bărbat căutat în vederea extrădării în timp ce investigau un furt de băutură

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Sebeș la pedeapsa de opt luni închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

în actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 09.10.2018, inculpatul s-a deplasat împreună cu o persoană de sex feminin (rămasă neidentificată), la magazinul Carrefour Market. În interiorul magazinului cei doi s-au deplasat la raionul cu băuturi alcoolice, de unde au sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice, pe care le-au scos din cutiile în care erau ambalate, ulterior părăsind magazinul fără a le achita la casele de marcat, aspecte surprinse de sistemul de supraveghere video montat în interiorul magazinului.

Cu ocazia sesizării organelor de poliție, angajații magazinului au predat mai multe ambalaje din care autorii au sustras sticlele cu băuturi alcoolice în cauză.

Cu ocazia examinării criminalistice a ambalajelor în cauză, au fost identificate și ridicate 6 urme papilare digitale.

Prin ordonanța organului de cercetare penală s-a dispus efectuarea unei expertize dactiloscopice în cauză, concluzionându-se că urmele papilare în litigiu au fost create de degetul arătător și inelar de la mâna dreaptă, degetul mic de la mâna stângă, respectiv degetul mare de la mâna dreaptă a inculpatului.

Bărbatul a fost citat în mod legal, atât în calitate de suspect, cât și de inculpat, însă nu s-a prezentat în vederea audierii. Cu ocazia verificărilor efectuate în vederea depistării acestuia, s-a stabilit că acesta nu figurează angajat cu contract de muncă activ sau încetat pe teritoriul României, nu figurează cu mențiuni conform extrasului din registrul de naștere, nu este deținut în niciun penitenciar, nu figurează încarcerat în vreunul din Centrele de Reținere și Arestare Preventivă din subordinea IGPR, nu este deținător legal de arme, dar figurează în baza de date „SINS PENTRU PERSOANE” cu mențiunea Alertă Schengen SINS – persoană căutată în vederea extrădării și în baza de date „URMĂRIȚI” pe numele său fiind emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 72/16.04.2021 de către Judecătoria Târgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de furt”.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei sentinţei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, de la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte” Sâmbătă, 27 aprilie 2024, malul râului Ampoi a fost locul de desfășurare a petrecerii de Anul Nou, organizată de comunitatea srilankezilor din România. Sute de persoane au petrecut la Alba Iulia, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea