Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a fost atras un bărbat din Alba într-un loc retras, apoi lovit și jefuit: Tâlharii, un tânăr și un minor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a fost atras un bărbat din Alba într-un loc retras, apoi lovit și jefuit: Tâlharii, un tânăr și un minor

Un tânăr din Alba a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Minorul alături de care a săvârșit fapta a primit măsura educativă neprivativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni.

Sentința a fost pronunțată în 26 aprilie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut, în esență, că la data de 26.12.2021, în jurul orei 19:00 (pe timp de noapte), în baza unei prealabile înțelegeri de a obține o sumă de bani și împreună cu inculpatul minor, inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să se deplaseze într-o zonă retrasă, loc în care, cu scopul intimidării acesteia, inculpatul i-a aplicat acesteia o palmă în zona feței, după care i-a luat din portmoneu suma de 80 de lei.

Inculpatul a recunoscut că în luna decembrie a anului 2021, în timp ce era însoţit de minor i-a cerut persoanei vătămate să îi dea suma de 80 lei şi îl însoţească în spatele blocurilor. Contrar celor declarate de către persoana vătămată, inculpatul a afirmat că inculpatul minor l-a întrebat la ureche dacă doreşte să îl lovească pe victimă, în cazul în care acesta nu dorea să îi dea banii. Întrucât persoana vătămată i-a spus că nu poate să îi dea suma de 80 lei, ci doar pe aceea de 50 lei, inculpatul minor l-a lovit cu palma peste faţă, o singură dată şi i-a spus să dea suma de 80 lei. Persoana vătămată le-a arătat celor doi inculpaţi că are suma de aproximativ 240 lei, însă le poate da doar 50 lei deoarece mama sa avea cunoştinţă despre acei bani.

În ceea ce priveşte inculpatul minor, instanța a avut în vedere că acesta era minor la data comiterii infracţiunii și îi va fi aplicată o măsură educativă. Întrucât se află la prima interacţiune cu legea penală, instanţa va aplica o măsură educativă neprivativă de libertate.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea