Cugireanul Bogdan Borza, finală la turneul ITF din Antalya!

Cugireanul Bogdan Borza (21 de ani împliniți în 5 aprilie) a reușit primul rezultat notabl al anului 2018, tenismenul de sub Drăgana reușind să disputa prima finală din acest an, la turneul ITF de la Antalya.

Component al echipei de Cupa Davis a României, Bogdan Borza (CS Orășenesc Cugir) și-a reglat jocul pe zgură, după ce la precedentele două turnee din Turcia a fost eliminate în primul tur.  Fără a fi cap de serie, Bogdan Borza a acces în ultimul act al turneului ITF cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari de la Antalya, din Turcia, acolo unde a fost învins de favoritul nr. 1 al turneului și al publicului. Marsel Ilhan, jucător care acum trei ani era pe locul 77 în lume, s-a impus cu 6-4, 6-4. Pentru a ajunge în finală, Bogdan (816 în clasamentul ATP) a eliminat nu mai puțin de trei favoriți, începând din turul secund, 6-2 6-1 cu francezul Maxime Tchoutakian, cap de serie nr. 8, apoi 1-6, 6-3, 6-4 cu rusul Aslan Karatsev, în sferturile de finală și, în fine, 6-3, 2-6, 6-4 cu francezul Alexis Musialek, cap de serie nr. 5, în semifinale, în turul întâi trecând de Vullnet Tashi (Elveția), scor 7-6 (6), 6-3

În această perioadă, sportivul de sub Drăgana participă la unul dinte cele mai puternice turnee din Circuitul ITF masculin, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, la Academia de Tenis Herăstrău. Conform Federației Române de Tenis, “Ioana Cup 2018” este turneul la care participă șapte dintre cei mai buni opt jucători români de tenis ai momentului, singurul absent fiind Marius Copil. Sunt prezenți Dragoș Dima (450 ATP), cap de serie nr. 1, Adrian Ungur (547 ATP), Nicolae Frunză (608 ATP), Vasile Antonescu (641 ATP), Bogdan Ionuț Apostol (780 ATP), Bogdan Borza ( 816 ATP) sau Petru Alexandru Luncanu (856 ATP).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...