Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CUGIR: Manifestări dedicate Zilei Colegiului Naţional ”David Prodan”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevi, cadre didactice şi mai mulţi  invitaţi s-au adunat vineri, 25 mai, la Cugir, pentru a sărbători împreună ”Ziua Colegiului Naţional ”David  Prodan”,  în amintirea eminentului istoric, patronul spiritual al acestei instituţii şcolare.

Evenimentul a început la ora 10.00, cu o reuniune a elevilor şi a profesorilor într-un careu festiv, în cadrul căruia directorul liceului – prof  Bur Miron a vorbit celor prezenţi despre importanţa acestei manifestări organizate la Cugir, anul acesta fiind marcat de împlinirea a 110 ani de la naşterea marelui cărturar  ardelean şi a 20 de ani de la trecerea sa în nefiinţă.
Programul activităţilor consacrate acestei sărbători au cuprins o sesiune de comunicări ştiinţifice desfăşurată în sala amfiteatru a liceului, activităţi cultural educative, acţiuni sportive,precum şi vizitarea laboratoarelor de informatică, fizică şi biologie din cadrul unităţii de învăţământ. Pe lista invitaţilor s-au aflat oficialităţile locale rerezentate de primarul Adrian Teban, viceprimarul Rodica Florea şi consilierul Aurel Voicu, dar şi unele personalităţi care s-au consacrat studiului operei marelui istoric precum prof. dr. Ioan Drăgan -director al Direcţiei Arhivelor Naţionale Cluj, prof. dr. Aurel Radutiu – eminent ”prodanolog ”, director al Institutului de Istorie şi Arheologie Cluj, dr. Ana Stanea şi dr. Ana Dumitrean – muzeografi la Muzeul Unirii Alba Iulia, învăţător Ioan Bozeşan – secretar al Asociaţiei Culturale ”David Prodan ”Săliştea .
Au onorat de asemenea invitaţia directori sau foşti directori ai şcolilor din oraş,profesori de istorie precum şi profesori pensionari care şi-au petrecut o mare parte a vieţii la acest liceu. A fost de asemenea prezentă preşedinta Consiliului Părinţilor, doamna economist Dorina Ene.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

C. P.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Bogdan Ilea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea