Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CUGIR: Comerciant din Piaţa ”Complex” muşcat de un câine comunitar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Că înmulţirea haotică la Cugir a câinilor fără stăpân a devenit o tristă şi periculoasă realitate nu mai este o noutate pentru localnici, de ani buni. Cu toate eforturile depuse de administraţia locală de a stopa fenomenul creşterii numărului nevinovatelor patrupede, situaţia este pierdută de sub control, iar câinii vagabonzi au devenit parte integrantă a comunităţii de sub Dragana.

Şi asta n-ar fi poate cea mai gravă problemă dacă animalele, flămânde şi bolnave, n-ar pune în pericol sănătatea cetăţenilor devenind de la o zi la altă tot mai agresive, făcând ca numărul celor muşcaţi să fie în creştere. În urmă cu puțin timp un localnic a fost muşcat de câini în timp ce se deplasa pe bicicletă, un copil s-a trezit cu piciorul sfâşiat, iar un om ce mergea paşnic pe strada s-a trezit atacat de o haită de câini de care cu greu a scăpat să nu fie rănit foarte grav. Şi nu sunt decât câteva exemple din zecile de cazuri care se petrec în acest oraş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astăzi, un alt caz s-a petrecut la câţiva metri de piaţă ”Complex”, într-un loc apropiat de nişte containere de gunoi, de unde s-a repezit un câine agresiv care l-a muşcat de picior pe Ioan Popa, un comerciant de legume şi fructe care de ani de zile vinde produse în piaţa respectivă.

Omul s-a deplasat la serviciul de urgenţă al Spitalului Cugir pentru a primi îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu ”plagă produsă prin mușcătură”, disperat ca nu cumva animalul să fie turbat.

De aici mi s-a recomandat să merg la serviciul ”Boli Infecțioase” din Alba Iulia pentru investigaţii şi tratament antirabic, deoarece nu este exclus ca animalul să fi fost turbat. Asta înseamnă trimitere de la medicul de familie, cheltuieli proprii de deplasare, pierderea unei zile de lucru la care se adăugă stresul legat de pericolul care mă paşte, în cazul în care animalul a fost bolnav”, ne-a declarat indignat comerciantul.

Nu suntem în măsură să dăm cuiva sfaturi cum şi ce să facă în cazul câinilor comunitari. Dacă primăria a întreprins nişte măsuri, fie ele nu atât de ferme, grav este faptul că reacţia unor aşa-zişi protectori ai animalelor nu face decât să perpetueze o situaţie care conduce la punerea în pericol a sănătăţii oamenilor, în special a copiilor care le ating, le inhalează dejecţiile uscate de prin parcuri sau de pe stradă, şi în faţa cărora pot deveni oricând persoane agresate.

Este inadmisibil ca în numele de protector al animalelor să te duci la locaţia amenajată de primărie, unde adăposteşte nişte câini comunitari şi să ceri sub semnătura să fie eliberate anumite patrupede cu promisiunea că ai grijă de ele, când de fapt le dai din nou drumul prin oraş. Sau să-i aciuești pe lângă blocurile de locuinţe, dându-le să mănânce şi adăpostindu-le în scările de bloc, arătând cât de dragi îţi sunt acestea. Or, asemenea atitudini nu înseamnă nici pe departe civilizaţie, ci mai degrabă, dispreţ faţă de cei mulţi! (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea