Rămâi conectat

Sport

CSU Rugby Alba Iulia continuă în Divizia Națională de Seniori și se reunește în 12 februarie

Publicat

în

Una dintre cele mai plăcute surprize pentru iubitorii sporturilor din municipiul reședință de județ, în ultimul timp, a fost apariția anul trecut în competițiile oficiale a echipei de rugby a Clubului Sportiv Universitatea din Alba Iulia.

Reunirea echipei este prevăzută pentru sâmbătă, 12 februarie, dar fără antrenorul Sergiu Pop, ce s-a despărțit în aceste zile de gruparea din Cetatea Marii Uniri.

O veste proastă: din păcate, domnul Sergiu Pop nu mai este antrenorul echipei noastre. Nu neînțelegeri sau tensiuni cumulate între noi și domnia sa, nu probleme financiare sau altele de acest gen, au dus la acest deznodământ, ci o situație administrativă căreia nu i-am putut găsi rezolvarea. Retrospectiv privind lucrurile, domnul Pop a fost primul antrenor al acestei echipe, în sensul plin al conceptului. Dar domnia sa a fost mai mult decât un antrenor: a adus jucători, a fost și jucător și de toate. Dar mai mult decat atât a fost și este prietenul nostru, iar acest fapt contează cel mai mult. Sperăm ca drumurile noastre să se intersecteze cât mai des pe viitor,si nu doar dacă ar fi vorba despre rugby. Mulțumim, Sergiu Pop! Mult succes în ceea ce faci! PS. Încercăm în cel mai scurt timp posibil să găsim pe cineva care să preia frâiele echipei noastre. Hai Alba Iulia!”, a fost mesajul postat pe rețelele de socializare de Marius Rotar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Strădaniile istoricului Marius Rotar și ale unui grup de voluntari raliați în jurul acestei idei au făcut ca după foarte multă vreme Cetatea Marii Uniri să fie repusă pe harta oficială a rugby-ului nostru la cel mai înalt nivel. Astfel, în sezonul anterior CSU Rugby Alba Iulia a înregistrat rezultate onorabile, ținând cont de circumstanțele speciale în care și-a derulat activitatea, fiind angrenată în Campionatul Național de Rugby în 7 (locul 7) și Divizia Națională de Seniori (al doilea eșalon competițional), rugby în 15 (locul 9, cu o victorie istorică în 17 octombrie, 31-17 pe “Cetate” cu Bucovina Suceava).

În apropierea noului sezon i-am solicitat lui Marius Rotar ultimele informații asupra echipei și a planurilor sale.

Ne reunim pe 12 februarie în Alba Iulia. Ar fi trebuit s-o facem mai repede, însă acest lucru a fost imposibil, din motive obiective. Anul trecut a fost unul extrem de dificil pentru echipa noastră, nu doar din pricina debutului în competițiile oficiale, ci și a multiplelor dificultăți cu care ne-am întâlnit pe acest drum: probleme financiare, probleme la nivelul lotului de jucători, lipsa de experiență etc. Au fost momente de cumpănă, dar nu ne-am pus niciodată problema să renunțăm. Noi suntem mulțumiți de parcursul întregistrat și, mai ales, de faptul că am reușit să ne ținem promisiunile față de cei care au avut încredere în noi: participarea la competițiile oficiale, meciuri oficiale de rugby în Alba Iulia după mai mult de un deceniu și obținerea primelor victorii. Cât privește noul sezon, nu aveam niște noutăți spectaculoase. Este posibil să debuteze la începutul lunii aprilie, însă nu există încă o dată exactă și nici n-a fost stabilită formula de desfășurare. Câțiva jucători nu mai fac parte din echipa noastră, din rațiuni personale, și încercăm să completăm lotul în limita posibilităților noastre modeste din punct de vedere financiar. Ne propunem, ca de fiecare dată, să ducem la bun sfârșit competițiile la care ne vom înscrie: Divizia Națională de Seniori la rugby în 15 și Campionatul Național de Rugby în 7. Acesta este cel mai important lucru pentru rugby-ul din Alba Iulia, mai ales din perspectiva continuității și a unei propagande printre cei tineri a acestui sport. Sperăm la clasări mai bune, însă cred că fiecare este conștient de faptul că progresul în rugby are un ritm diferit în comparație cu alte sporturi. Mizăm, pe mai departe, pe sprijinul autorităților locale, al Universității din Alba Iulia și, mai ales, al celor care iubesc rugby-ul și sportul în municipiul nostru. Suntem o mână de oameni care ținem echipa în viață și prin ea stindardul sportului cu balonul oval în acest oraș, lucru care se va vedea, sper, la modul real, nu prin vorbe, din luna aprilie a acestui an. Și dacă ne-am opri, noi avem conștiința împăcată: am demonstrat că se poate face ceva, doar prin pasiune, voluntariat și solidaritate, elemente atât de specifice rugby-ului la acest nivel”, a transmis Marius Rotar.

La un moment dat, după încheierea sezonului anterior, Federația Română de Rugby inenționa să aplice proiectul unui nou format al Superligii, practic comasarea primelor două eșaloane, pentru un campionat cu 16 echipe împărțite în două serii, pe criterii geografice. Însă după consultările reprezentanților cluburilor din SuperLigă și Divizia Națională s-a abandonat ideea în condițiile în care în al doilea eșalon sunt formații mai degrabă de amatori, ce practică rugby-ul din pasiune, ce ar trebui să înfrunte echipe profesioniste cu bugete incomparabile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Cosmin Ionaș-Rădoi, gol în Liga a 4-a la nici 16 ani, pentru Viitorul Vama Seacă

Publicat

în

În prima partidă a etapei a 28-a a Ligii a 4-a, Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș 4-1 (1-0): Ionaș-Rădoi (2), S. Groza (47, 85), M. Găldean (80)/ Rancea (62).

Scorul a fost deschis de talentatul Cosmin Ionaș-Rădoi, care la nici 16 ani (vârstă pe care o va aniversa în 14 iunie), a marcat primul său gol în Liga a 4-a.

Tânărul fotbalist a debutat în actuale ediție sub comanda antrenorului Andrei Podar, a mai prins primul unprezece și a oferit și pase devisive, pregătindu-se ca la vară să ajungă la juniorii Unirii Alba Iulia (cu care se și antrenează în prezent). În prima repriză, potarul gazdelor Daniel Lepădat a apărat un penalty executat de R. Domșa (34). Cel mai clar succes al stagiunii pentru gruparea din comuna Hopârta, ce are 5 victorii și o remiză în fața fanilor în retur. Kinder continuă seria modestă, cu a 5-a înfrângere la rând (teiușenii au o victorie și o remiză în 2022);

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Avântul Reghin – Unirea Alba Iulia 1-1 (1-0) | Zi neagră! “Alb-negrii” au retrogradat în Liga a 4-a!

Publicat

în

20 mai 2022 rămâne o zi neagră în istoria fotbalului din Cetatea Marii Uniri, Unirea Alba Iulia retrogradând în Liga a 4-a, după remiza de la Reghin, scor 1-1 (0-1), meci în care victoria era obligatorie!

Egalul din orașul viorilor, într-o confruntare în care victoria era unica variantă pentru “alb-negri”, a adus vacanța în Seria a 9-a, lucrurile în subsol fiind lămurite cu o etapă înaintea finalului.

Sunt șanse ca “alb-negrii” să se regăsească în 27 august, data debutului viitorului sezon, tot pe a treia scenă, pe considerentul acordării unui loc disponibil sub soarele Ligii a 3-a, însă amărăciunea momentului critic rămâne!

Elit - Gustul Desăvârșit

Din 1969, adică în urmă cu mai bine de o jumătate de veac, niciodată Unirea Alba Iulia nu a cunoscut o retrogradare în Liga a 4-a, o statistică ce spune enorm despe prezentul fostei prim-divizionare.

Un campionat chinuitor pentru echipa fanion a Albei, cu jucători ce și-au dus crucea până la capăt într-o criză financiară pregnantă, la finele căruia rămâne contraperformanța pe hârtie. Nu mai vorbim de umilință, de rușine etc, întrucât nu mai are niciun sens! Rămâne așa… Adică, rămânem… cu imaginea actuală a unui club ce peste 2 ani vrea să celebreze Centenarul printr-o promovare în Liga a 2-a. Asta după ce, în această vară, primăria municipiului va prelua fotbalul, pentru a-l salva de la dispariție.

Până atunci, să consemnăm o remiză amară a elevilor lui Marcel Rusu, un punct ce nu ajută Unirea Alba Iulia decât în planul consolării cu al 4-lea joc la rând fără eșec (3 victorii).

Finalul a fost cu nervi, iar în minutul 90 au fost acordate două cartonașe roșii, câte unul în fiecare tabără (Oluwaseun de la oaspeți fiind eliminat, împreună cu Nimrod). Tensiunea și-a spus cuvântul, s-a produs o altercație la marginea terenului, cu o încăierare între cele două tabere.

*1-0, MIN. 39: AD. MURAR a transformat un penalty, șut în dreapta, lovitură de pedeapsă obținută tot de el, după un duel cu Dehelean

*1-1, MIN. 54: INDREI a egalat cu un șut sub bară, după o pătrundere extraordinară a lui Fetița

Două ocazii albaiuliene, Fetița (13) și Iepure (22). La reluare, Oluwaseun a scăpat în dreapta (47), dar nu a ales cea mai bună soluție, o altă situație majoră a fost accea a lui Indrei (61).

Avântul: Bucin/cpt – Bugnar, D. Chirilă, R. Suciu, Nimrod – M. Pop, Vrabie, P. Luca, Harko – G. Chirilă, Ad. Murar; rezerve Raica, Șerbănați, M. Bucur, P. Pașca, Toth, Grigoraș, Z. Crișan, D. Popa, T. Truță. Antrenor Vilmoș Stoica.

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț  – Adnan – Iepure (46, An. Moldovan), Mâlnă, Fetița, Indrei  – Oluwaseun; rezerve Sîntoma, Ispas, Sg. Tineiu, Bakcsi, Lupea, M. Codrea, Banienschi, Harangozo,. Antrenor Marcel Rusu.

Arbitri V. Buzea (Buftea), I. Neacșu (București), Al. Mihăilă (Rm. Vâlcea) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), B. Lie (Făgăraș)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO| Fățan Luca Petru, boxer legitimat la CS Unirea Alba Iulia: Medalie de argint la Cupa României la Cadeți

Publicat

în

FOTO| Fățan Luca Petru, boxer legitimat la CS Unirea Alba Iulia: Medalie de argint la Cupa României la Cadeți

Fățan Luca Petru, pugilist legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, a câștigat medalia de argint la Cupa României la Cadeți, desfășurată la Drobeta Turnu Severin. Sportivul este pregătit de către Andrei Dărămuș, boxer retras recent din activitate, care a început munca de antrenorat. Aceasta este, de altfel, prima medalie obținută de un sportiv pregătit de Andrei Dărămuș.

Boxerul nostru are 14 ani și a concurat la categoria de greutate 66 de kilograme. Cupa României s-a desfășurat în sistem piramidal. Fățan Luca Petru a câștigat 3 meciuri, însă a pierdut în finală, clasându-se astfel pe locul 2 la categoria sa de greutate.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este un boxer foarte muncitor, ascultător, care a obținut un rezultat foarte bun. El are un mare potențial și va mai concura la alte competiții la care, sper eu, va ieși campion. Luca face box de circa 1 an, timp în care a progresat și a surprins plăcut cu prestația sa. În ceea ce mă privește, pot să spun că, în calitate de antrenor, am avut emoții mai mari decât în ring. Am trăit intens fiecare meci și suntem mulțumiți de rezultat, dar la viitoarele competiții ne dorim mai mult”, a spus Andrei Dărămuș.

În sala de antrenamente, antrenorul Andrei Dărămuș este sprijinit de maestrul Ioan Dărămuș (fost boxer). Ioan Dărămuș este, de asemenea, un ajutor important pentru boxeri.

Competiția a fost destinată sportivilor de 13 și 14 ani. CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare