Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița 2-0 (2-0) | Studenții au învins liderul și s-au calificat în play-off!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Fericire pentru CS Universitar Alba Iulia, care, la al doilea an în eșalonul terț, s-a calificat în play-off, provocând o deziluzie profundă pentru concitadinii de la CSM Unirea Alba Iulia.

Formația lui Bruno Vienescu a învins liderul Gloria Bistrița-Năsăud, echipa lui Falub fiind la primul eșec extern, o înfrânegre venită după 10 etape de imbatabilitate (9 victorii și o remiză) iar cele 3 puncte prețioase au însemnat accederea studenților în „careul de ași”. Un joc extrem de important, al cărui soartă a fost parafată în prima repriză.

Amfitrionii au mai avut o bară prin Gilyen, puteau face 3-0, dar apoi presiunea și-a spus cuvântul și au făcut pasul înapoi pentru a securiza avantajul, portarul Gal având două intervenții excelente. O performanță pentru universitari venită tocmai de ziua de naștere a rectorului Daniel Breaz.

Felicitări învingătorilor, cinste învinșilor, în privința luptei pentru play-off. Prima repriză am dominat-o în întregime din punct de vedere tactic, iar în actul secund am cedat terenul. Ne-am încununat munca dintr-un sezon, într-un meci dificil, împotriva unui adversar căruia i-au lipsit doar doi titulari. Ne-am îndeplinit obiectivul, ce se întâmplă în play-off este bonus. Felicitări jucătorilor pentru ceea ce am realizat împreună. Sperăm ca la Bistrița, în primul meci, să nu mai fim dezavantajați de arbitraj„, a spus Bruno Vienescu.

CSU Alba Iulia începe play-off-ul cu o deplasare la Bistrița.

 

*1-0, min. 15: NIAKATE a deschis scorul după un corner.

*2-0, min. 21: GILYEN a majorat avantajul

Stadionul „Pielarul” din Sebeș găzduiește sâmbătă, la ora 15.00, pe teren sintetic, prima partidă din eșalonul terț, confruntarea dintre CS Universitar Alba Iulia și Gloria Bistrița, o întâlnire de „totul sau nimic” în care amfitrionii își joacă șansele de intrare în play-off, la concurență cu întâlnirile de la Cugir și Mediaș.

Vizitatorii au absențe din efectiv, anunțând că vor lipsi Martinovici – suspendat, Oct. Vasile, Țegle și R. Bălan – accidentați. Însă, în cele din urmă Oct. Vasile și R. Bălan – sunt titulari.

Sunt numeroase calcule la mijloc, universitarii situându-se pe poziția a 4-a a ierarhiei Seriei 9 înaintea ultimei runde a sezonului regular, la egalitate de puncte, 28, cu „alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri, însă cu avantajul jocurilor directe. CS Universitar are o misiune dificilă împotriva liderului condus de ex-uniristul Adrian Falub, care a acumulat 40 de puncte. Ecuația calificării grupării albaiuliene în „careul de ași” se simplifică, gazdele trebuind să înregistreze același rezultat ca al contracandidaților de la CSM Unirea Alba Iulia.

CSU: R. Gal – Kilyen/ cpt, Niakate, R. Popa, B. Lazăr (46, Cisse), V. Boldea – Gilyen (80, Bidulescu), M. Șerban (62, Trifu), Bucurică (62, Ouedraogo), Pîntea (56, Piftor), Târșa; rezerve Al. Șerban, Cunțan, Kouadio,  Tronea. Antrenor Bruno Vienescu.

Gloria: Mociu – Gallo, Fridrich, Uțiu, R. Bălan, Dat, Mihalcea, L. Popa, Oct. Vasile, Banyoi, Davordzie; rezerve Moga, Fl. Bălan, Râpan, Chioreanu, Ionică, Sucitu, Zaharia, Mar, S. Itu. Antrenor Adrian Falub.

Arbitri Fl. Mazilu (Satu Mare), Z. Kopriva (Carei), B. Kopriva (Carei) Observatori Teodora Albon (Cluj-Napoca), Fl. Burlea (Făgăraș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanca Andreea Fleșer, campioană națională universitară la baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanca Andreea Fleșer a devenit campioană națională universitară la baschet feminin și va evolua la Campionatul European Universitar în Ungaria Andreea Fleșer, baschetbalista originară din Aiud, a devenit campioană națională universitară cu echipa Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Universitatea Pitești. Turneul final s-a disputat la Oradea, cu participarea a 5 echipe, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea