Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare scor 60-62, în play off-ul Diviziei A de baschet feminin! Eşec în primul meci

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în primul meci din play-off-ul Diviziei A de baschet feminin, CSU Alba Iulia – CS Municipal Satu Mare 60-62 (19-21, 9-14, 15-15, 17-12). Sala a fost neîncăpătoare (inclusiv un grup de 30 de  suporteri sătmăreni), iar CSU Alba Iulia a început cu trac, resimţind tensiunea. S-a mers doar puţine minute cap la cap (8 puncte consecutive pentru Tobin), pentru că vizitatoarele au început să-şi impună cadenţa şi să se distanţeze (14-19). Sfertul al doilea a fost pornit în trombă de CSM, ce a înscris 10 puncte succesive, ajungându-se la un ecart greu (19-31), cu o cursă de urmărire ce a făcut ca la jumătatea meciului diferenţa să fie, cu 7 „lungimi”, favorabilă stămărencelor (35-28).

După pauză, sub imboldul galeriei albaiuliencele au început mai bine, au recuperat şi s-au apropiat periculos la un unic punct (36-37), respectiv 38-39 în minutul 27! Doar atât, întrucât Satu Mare a avut nervii tari şi s-a dus la 48-40, scorul cu care s-a încheiat sfertul al treilea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ultimele 10 minute s-au început de la minus „7”, un coş de trei puncte marcat de „miss”-ul Breanna Salley a dus la o apropiere de două puncte, dar tot echipa lui Dan Fleşeriu s-a dovedit mai stăpână pe sine şi a menţinut un avantaj fragil (58-52 cu 5 minute înaintea finalului). Alba nu renunţă la luptă, trăindu-se periculos cele 150 de secunde rămase… La 58-62, aruncarea Taneishei Harrison s-a plimbat pe inel, iar Parker a ratat de două ori câte una din cele două libere! La 60-62, Tarţa îşi încearcă şansa, n-are noroc şi cu o secundă înainte de „finish” a fost 60-62!

Pentru formaţia lui Tomas Bilek au înscris Taneisha Harrison – 13,  Nadia Parker – 12, Becca Tobin – 12, Breanna Salley – 10,Ancuţa Stoenescu – 9, Eniko Tarţa – 4. „Am jucat bine, dar n-am avut nici noroc în final. din punctul meu de vedere calificarea se dispută în continuare. Avem şanse în continuare, la Satu Mare ne aşteaptă o partidă mai facilă decât duelul de astăzi, când am resimţit din plin absenţa Katiei Abramzon„, a precizat antrenorul Tomas Bilek.

Următorul joc dintre cele două formaţii se va desfăşura joi, 12 aprilie, la Satu Mare (ora 18.30). La avantajul succesului din Cetatea  Marii Uniri, vicecampioana din Nord, care conduce cu 1-0 deţine acum prima şansă de calificare. (H.D.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea