CSAT: Guvernul să introducă în şcoli pregătirea obligatorie privind securitatea cibernetică. Creare de specializări şi în învăţământul superior în acest domeniu

AfaceriConsiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis, marţi, ca Guvernul României să înceapă demersurile pentru introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii cu privire la securitatea spaţiului cibernetic.  De asemenea, CSAT vrea crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în acest domeniu.

Potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis după şedinţa CSAT, ameninţările cibernetice la adresa securităţii naţionale şi capabilităţile României de reacţie la atac cibernetic major au reprezentat pentru Consiliul Suprem de Apărare a Ţării o temă pe ordinea de zi a şedinţei.

ELIT

”Membrii CSAT au hotărât ca Guvernul României să întreprindă demersurile necesare urgentării adoptării cadrului legislativ în domeniul securităţii cibernetice, să sprijine constituirea de entităţi, atât în cadrul sectorului public, cât şi al celui privat, specializate în evaluarea securităţii infrastructurilor cibernetice de interes naţional, iar instituţiile responsabile să ia măsuri pentru definirea şi operaţionalizarea unui program destinat instruirii specialiştilor în domeniul securităţii cibernetice”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a hotărât ca Guvernul României să întreprindă demersuri pentru introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii cu privire la securitatea spaţiului cibernetic şi pentru crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în domeniul securităţii cibernetice.

Astfel, elevii ar putea învăţa la şcoală despre securitatea pe internet, iar în instituţiile de învăţământ superior ar putea fi create noi discipline asociate acestui domeniu, al securităţii spaţiului cibernetic.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, totodată, şi măsurile de prevenire şi combatere a utilizării internetului în scopuri teroriste, ca rezultat al utilizării spaţiului virtual şi a reţelelor informatice de către entităţile teroriste şi adepţi ai acestora.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...