Criza se adâncește pentru CSU Alba Iulia! Eșec cu Olimpia Brașov în finala mică a CEWL!

CSU Alba Iulia trece de la o dezamăgire la alta, echipa din Cetatea Marii Uniri pierzând și finala mică a Ligii Europei Centrale, cu Olimpia Brașov, scor 55-72.

Final Four-ul CEWL s-a disputat la Brașov, iar trupa din Cetatea Marii Uniri a fost învinsă în ambele meciuri disputate, primul eșec fiind ieri, în semifinală, cu CSM Satu Mare, scor 62-81.

ELIT

CSU Alba Iulia ratează un nou obiectiv, fiind departe de pretenții, după ce a fost eliminată prematur și în Final 8 Cupa României în urmă cu o săptămână la Sf. Gheorghe.

În finala mică, echipa lui Rodriguez a rezistat doar în prima parte a întâlnirii, când a avut momente în care a și condus pe tabelă, la mijlocul meciului Olimpia având un avantaj de 6 puncte: 34-28. Însă în partea secundă a meciului echipa lui Calancea a mai întâmpinat o firavă opoziție, îndreptându-se spre un succes detașat și firesc, scor 72-55 (13-12, 21-16, 22-17, 16-10)

Un an 2018 de coșmar pentru echipa condusă de Manuel Rodriguez, ce înșiră eșecurile precum mărgelele, un singur succes din 10 partide oficiale și 8 insuccese la rând, în trei competiții!!!

Pentru mine este greu să explic jucătoarelor ce se întâmplă, a fost o diferență foarte rea la nivelul arbitrajului. Brașovul a jucat mai bune, dar avem nevoie de același respect de la arbitrii la ambele coșuri”, a criticat Manuel Rodriguez arbitrajul din finala mică, având același discurs ca și în semifinala pierdută cu CSM Satu Mare, învingătoarea CEWL, după 69-60 cu Pharmaserv Marburg. Antrenorul spaniol s-a legat de faptul că în meciul cu gazdele de la Olimpia, echipa sa a avut doar 4 libere, spre deosebire de oponente, ce au avut 14.

CSU Alba Iulia a condus în sfertul secund cu 16-13, dar Olimpia a preluat. Principalele marcatoare ale CSU au fost Ashley Morrissette – cu 15 puncte, urmată de Arsenic – 12, January – 11, Crăciun – 9, Fleming – 8. Coșghetera întâlnirii a fost Biljana Pesovic – 21 de puncte, iar pivoții au reușit câte un double-double: Kristina Higgins – 11 puncte și 13 recuperări, iar Ana Radovic – 10 puncte și 10 recuperări, împotriva fostei echipe

Este cea mai modestă campanie europeană a studentelor, care se mândreau în precedentele trei prezențe cu cucerirea în două rânduri a trofeului Ligii Europei Centrale (2014, la Alba Iulia și 2016, la Ruzomberok), având și o finală, în 2015, la Nymburg. În 2018, CSU Alba Iulia nu se regăsește, traversând o perioadă neagră: penultima în ierarhie (de pe poziția a 4-a), cu 5 eșecuri la rând în Liga Națională și o unică victorie din 10 partide oficiale.

Mai rămâne turneul locurilor 6-9 la Oradea, în 16-18 martie, unde va întâlni SCM Timişoara, ICIM Arad şi BC Sirius Tg. Mureş.

 

Dan HENEGAR

2 Comentarii

Haules Baules 4 martie 2018 at 18:18

Vrem mega sala polivalenta care sa stea inchisa si sa toace bani publici! Noua ne plac proiectele inutile si scumpe, dar populiste, marca nenea Trifu! Vrem si stadion mai tare ca ala de la Bucuresti! Nu vedeti ca nu avem ce face cu banii?

Un cetatean 5 martie 2018 at 7:45

Sa ai o sala de sport si un teren de fotbal de dimensiuni decente este un lucru normal,pentru ca in orasul acesta sunt platitori de impozite care pe langa multe altele i-si doresc sa vada si intreceri sportive.Este adevarat ca nu un simulacru de competitie cum a fost prestatia echipei de baschet anul acesta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...