Rămâi conectat

Actualitate

Criză de legume româneşti. România importă până şi leguma săracului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
legume piataÎn 2016, românii au consumat de două ori mai mulţi cartofi străini, faţă de 2015. În tot acest timp, producţia internă de legume a scăzut dramatic. România nu o să îşi mai permită să producă nici măcar leguma săracului, cartoful! În ultimele nouă luni, România a produs cu 20 la sută mai puţine legume, potrivit Eurostat. 

Micii producători de legume spun că de vină pentru scăderea producţiei sunt supermakerturile. Ei se plâng că legea care impune hipermarketurilor să aibă pe rafturi 51% produse româneşti nu se aplică. În plus, susţin că asociaţiile de producători nu îi sprijină, ci doar pretind că o fac.

Reprezentanţii supermarketurilor se apără. Aceştia susţin că respectă toate condiţiile impuse de Uniunea Europeană.

Scăderea producţiei de legume româneşti afectează şi preţul legumelor cultivate în ţara noastră. Acestea s-au scumpit cu 10 la sută doar în ultimul an, potrivit Institului Naţional de Statistică.

Deşi se situează pe unul dintre primele locuri în Europa la suprafaţa de teren agricol, România importă de şapte ori mai mult decât exportă.

Sursa: realitatea.net

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea