Cristian Țopescu, cel mai mare comentator sportiv român, a murit la vârsta de 81 de ani

Cristian Țopescu,cel mai mare comentator sportiv român, a încetat din viață marți, la vârsta de 81 de ani. El se afla internat la Spitalul Elias, suferind de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.

Cristian Țopescu era internat la Spitalul Elias din data de 8 mai și se afla în secția de Terapie Intensivă.

Cristian Ţopescu a împlinit 81 de ani la data de 26 martie.

El s-a născut la 26 martie 1937 în Bucureşti şi este licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), potrivit Agerpres. Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat în două campionate naţionale.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

 În 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.
Sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

toma 15 mai 2018 at 17:21

Dumnezeu sa-l odihneasca. Condoleante, familiei.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...