Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Crima odioasă de la Gârbova: Aurel Ruginosu și-a lovit soția cu obiecte contondente care i-au cauzat hemoragii interne și externe, inclusiv rupturi pulmonare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 17.10.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului RUGINOSU AUREL pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor.

inchisoareDin actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 14.10.2016, în jurul orelor 17.30, inculpatul aflat la locuința sa din satul Reciu, comuna Gârbova, județul Alba, pe fondul unui conflict spontan cu soția sa victima R.M.,  i-a aplicat acesteia din urmă multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au cauzat hemoragie internă și externă consecutivă unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, fesiere, ale membrelor superioare, fracturi costale, hemo-pneumotorax stâng, rupturi pulmonare care au condus la deces.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inculpatul a încercat să ascundă urmele infracțiunii prin toaletarea cadavrului și pregătirea grabnică a înmormântării, solicitând în acest sens medicului de familie emiterea unui Certificat constatator al decesului, însă acesta a refuzat și a înștiințat organele competente. Astfel, cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Alba unde a fost examinat și s-au emis primele constatări preliminare cu privire la moartea acesteia.

La data 17.10.2016, prin ordonanţa procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea inculpatului RUGINOSU AUREL pe o durată de 24 de ore, iar la data de 18.10.2016 s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor, față de inculpatul susnumit, pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ruginosu Aurel pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 18.10.2016, sens în care a fost emis și mandatul de arestare preventivă.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea