Rămâi conectat

Actualitate

Crima din cartierul albaiulian Partoș: Lupu Mădălin Miki, botoșăneanul care a ucis cu sânge rece o femeie de 80 de ani, rămâne încă 30 de zile în arest

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tribunalul Alba a decis prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele inculpatului Lupu Mădălin Miki, cercetat pentru omor și tentativă de omor în dosarul crimei din cartierul Partoș al municipiului Alba Iulia.

Reprezentanții Tribunalului Alba au declarat, vineri, pentru ziarulunirea.ro, că mandatul de arest a fost prelungit pe numele inculpatului Lupu Mădălin Miki pe încă 30 de zile.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, însă inculpatul are șase ”zero” să fie eliberat, întrucât și-a recunoscut faptele.

Hotărârea Tribunalului a fost pronunțată luni, 11 septembrie 2017, și poate fi contestată la Curtea de Apel. Bărbatul în vârstă de 24 de ani va mai petrece 30 de zile în arest, perioadă în care ar urma să fie trimis în judecată.

Crima din Partoș căreia i-a căzut victimă o femeie de 80 de ani avut loc în 14 iulie. Lupu Mădălin Miki a ajuns în ziua respectivă la Alba Iulia, de la Reşiţa, unde era cercetat sub control judiciar pentru o faptă de lovire.

Intenţia probabilă a acestuia era de a merge spre casă, în Botoşani, dar pe drum s-a certat cu şoferul care l-a luat ”la ocazie” şi acesta l-a dat jos din maşină la Alba Iulia. Pentru că nu avea bani, tânărul de 24 de ani a început să caute potenţiale victime.

După ce s-a plimbat pe străzile din zona gării, a ajuns pe Regimentul V Vânători de Munte, unde s-a oprit în faţa locuinţei familiei Drâmbărean. S-a gândit că înăuntru ar fi putut găsi bani sau alte bunuri de valoare şi a decis să dea ”atacul”. A intrat prin spatele casei, unde s-a întâlnit cu femeia în vârstă de 80 de ani care lucra în grădină. A lovit-o cu o piatră de grădină de decor de mai multe ori în zona capului şi cu picioarele.

Victima a căzut şi a decedat în urma loviturilor dure primite. Ulterior, criminalul a intrat în locuinţă de unde a sustras 4.300 de lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte. În acest timp s-a întâlnit şi cu fiul femeii, Călin Drâmbărean, pe care a început să îl lovească cu obiectul dur. Grav rănit, acesta a reuşit să se refugieze în casă şi să încuie uşa după el. Pentru că risca să fie prins, Lupu Mădălin Miki a ieşit tot prin spatele casei şi s-a făcut nevăzut.

A plecat rapid din Alba Iulia, spre Botoşani. Ororile nu au fost descoperite decât peste aproape o zi, respectiv sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 8.00. Ajuns în Botoşani, la Coţuşca, localitatea natală, Lupu Mădălin Miki a mai comis o crimă, tot în scopul jafului. S-a întâmplat în seara zilei de 16 iulie, victima fiind tot o femeie în vârstă (71 de ani), care a fost înjunghiată cu un cuţit. A doua zi a fost prins de poliţiştii de acolo, el recunoscând în timpul audierilor şi faptele de la Alba Iulia. Bărbatul riscă 30 de ani de închisoare sau detenţia pe viaţă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea