Rămâi conectat

Actualitate

Cotizaţia sindicală şi ratele bancare se pot reţine pe statele de plată!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Victorie a sindicaliştilor din învăţământ!

    Printr-o adresă înaintată conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, preşedintele Sindicatului Învăţământ Alba, prof. Ioan Stanca, îi cere inspectorului şcolar general Cornel Sandu să dispună reţinerea pe statele de plată a cotizaţiei sindicale a ratelor şi contribuţiilor la C.A.R. şi bănci.  În solicitarea sa, liderul sindical invocă Sentinţa Civilă nr. 70/27.01.2012, pronunţată în dosarul nr. 1689/59/2011, prin care Curtea de Apel Timişoara – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a admis acţiunea Sindicatului Independent al Învăţământului Preuniversitar din judeţul Timiş şi a dispus suspendarea executării anexelor nr. 2 şi 4 la ordinul comun al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Finanţelor Publice. Pentru a se pronunţa astfel, instanţa a reţinut că forma în care au fost aprobate statele de plată a salariilor lunare ale personalului din învăţământul preuniversitar, cuprinse în anexa nr. 2 la ordinul comun, preluate în aplicaţia informatică EDUSAL impusă prin anexa nr. 4 la acest ordin – respectiv prin nereţinerea cotizaţiei pe statele de plată – este de natură să creeze o pagubă iminentă atât organizaţiei sindicale, cât şi membrilor de sindicat.
Potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, „Hotărârea prin care se pronunţă suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul nu este suspensiv de executare. În ipoteza în care se emite un nou act administrativ cu acelaşi conţinut ca şi cel suspendat de către instanţă, acesta este suspendat de drept, în acest caz nu este obligatorie plângerea prealabilă. Suspendarea executării actului administrativ are ca efect încetarea oricărei forme de executare, până la expirarea duratei suspendării”, a subliniat prof. Ioan Stanca.
„Având în vedere dispozitivul Sentinţei nr. 70/27.01.2012, ţinând seama de  prevederile art. 14 din Legea nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, mai sus invocate, dar şi de faptul că ordinul a cărui executare a fost suspendată prin Sentinţa nr. 70/2012, este un act administrativ cu caracter normativ (fapt reţinut şi de către Curtea de Apel Timişoara în considerentele sentinţei – pag.11), astfel încât suspendarea executării intervine pentru toate categoriile de persoane căruia îi era aplicabil acest ordin, vă solicităm să dispuneţi în regim de urgenţă măsurile necesare în vederea punerii în aplicare a Sentinţei nr. 70/27.01.2012 a Curţii de Apel Timişoara, prin reţinerea pe statele de plată a cotizaţiei sindicale, a ratelor şi contribuţiilor la C.A.R. şi bănci. Vă rugăm să aveţi în vedere şi dispoziţiile art. 246 Cod penal care prevede şi pedepseşte infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ale art. 247 Cod penal – abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, precum şi pe cele ale art. 248 Cod penal – abuz în serviciu contra intereselor publice”, a accentuat liderul sindical Ioan Stanca.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea