Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cora Trade Center aniversează 10 ani. Parcursul companiei din Alba Iulia în care s-a investit 1 milion de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cora Trade Center, o companie dezvoltată în Alba Iulia, care a pornit cu un minicredit de 10.000 de euro și care a ajuns în 2014 la o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro, aniversează, în 12 decembrie 2015, 10 ani de activitate. În acest timp, cei trei asociați au investit circa 1 milion de euro.

CTC01

Cora Trade Center a pornit de la un concept simplu, în care fondatorii își doreau ca cei care le trec pragul să găsească o gamă de produse cât mai variată, asemenea unui centru comercial care îți face cumpărăturile mai ușoare și mai plăcute.

În prezent, compania pune la dispoziția consumatorilor o gamă variată de produse și servicii: ambalare (benzi adezive, folie stretch pretensionată), articole de lux (instrumente de scris, ceasuri, accesorii de birou, articole din piele naturală, accesorii personale, agende) birotică și papetărie (etichetare, organizare și arhivare, ștampile, tehnică, accesorii, mobilier de birou, mijloace de prezentare, desen tehnic, hârtie și articole din hârtie, instrumente de scris) IT și consumabile (sisteme desktop, produse de curățenie IT, consumabile, imprimante și copiatoare, accesorii IT, backup UPS, tablete și telefoane, monitoare, laptopuri) Service IT (service copiatoare și imprimante, service hardware și software).

În 2015, CTC iese din aria de distribuție și deschide primul magazin de birotică și papetărie la centrul comercial Alba Mall, dorind, în acest fel, să se adreseze direct consumatorilor. Reprezentanții companiei au spus că CTC store a fost înființat nu neapărat în scop comercial, ci pentru consumatorii care cumpărau aceleași produse din alte județe la prețuri mult mai mari.

Cu ocazia aniversării a 10 ani, cei trei parteneri au organizat o conferință de presă în care au vorbit despre parcursul CTC02companiei.

”Am început cu un minicredit din bancă, luat în nume personal, care avea rolul să ne asigure orice nevoie imediată pentru a debuta. A fost vorba de aproximativ 10.000 de euro. Noi celebrăm evoluția noastră ca oameni, ca firmă, ca echipă, ca business și putem spune că ne bucură fiecare an din cei 10 pe care i-am parcurs până acum pentru frumusețea și pentru valoarea pe care a adăugat-o fiecare dintre aceștia. CTC Store a fost creat pentru a răsplăti comunitatea cu serviciile, cu produsele noastre. A fost un proiect care ne-a scos din aria noastră de business. Acum ne putem adresa și clienților, persoane fizice”, a spus Radu Bartoș.

”În timp lucrurile au mers în direcția în care ne-am dorit-o cu toții. Rezultatele pozitive au apărut, iar filozofia care a fost de la început a rămas și în acest moment: profitul rezultat din activitățile noastre curente să fie reinvestit în companie în susținerea dezvoltării continue. Există potențial enorm în ceea ce facem noi, există lucruri și servicii pe care le oferim și ne diferențiază de tot ce înseamnă concurență și credem în aceste lucruri. Profitul, an de an, a fost reinvestit. În jur de 1 milion de euro au fost CTC03investițiile în acești 10 ani. În 2014 am avut o cifră de afaceri în jur la 7,5 milioane de euro și estimăm pe acest an să încheiem undeva la 9 milioane de euro pe întregul grup. În acest moment, suntem între primii 5 pe această piață (n.r. pe birotică și papetărie). Țintim în 2016 să păstrăm trendul de creștere. Dorim aceeași creștere ca și până acum. Estimăm un 2016 undeva la 10 milioane de euro (n.r. cifră de afaceri). Piața este foarte împărțită. Jucătorii mari au pierdut cotă de piață în detrimentul jucătorilor mici care sunt foarte flexibili și mai inovativi”, a spus Mariel Petric.

”Întreg businessul l-am dezvoltat să rămânem alături de orașul nostru, de locuitorii acestui oraș pentru a investi și a cheltui ce producem în orașul nostru. Suntem o firmă care, de fiecare dacă când a fost cu putință, tot ce am investit, am investit cu partenerii din Alba chiar dacă aveam oferte mai bune CTC01din alte părți. Am încercat să luăm mașinile din Alba Iulia, să construim doar cu firme din Alba Iulia, să facem diverse activități în zona noastră pentru ca banii să rămână la comunitatea acestui județ. Anul acesta am deschis un magazin. Domeniul nostru de activitate era focusat pe distribuție și am hotărât în această primăvară, în urma unor discuții, să oferim populației acest domeniu de calitate. Domeniul de papetărie și birotică nu înseamnă doar produse ieftine ci înseamnă produse de calitate, inovative care aduc un plus de sănătate copiilor. Noi ne bazăm pe produse de calitate. În al 10-lea an dorim să ne întoarcem către comunitate, deoarece credem cu desăvârșire că evoluția companiei noastre nu putea să aibă un astfel de succes dacă oamenii nu ar fi fost alături de noi și nu ne-ar fi sprijinit”, a spus Cosmin Stanciu.

Compania Cora Trade Center s-a lansat în anul 2005, pe 12 decembrie, zi în care a înregistrat prima comandă.

În 2006, cei doi fondatori, Cosmin Stanciu și Radu Bartoș, fac primul pas spre

dezvoltarea unei echipe puternice, angajând primii membri. Sediul companiei se mărește și apar primele contracte importante de distribuție cu întreprinderi locale. 2007 aduce cu el primele contracte pentru import, din Ungaria și India – un pas important în dezvoltarea unei afaceri ce avea să devină un important jucător pe piața de birotică și papetărie din România.

În 2008, sediul companiei se mărește din nou și apare prima companie, ca Unitate Protejată a Cora Trade Center – Golden Soul. Erich Krausse, Herlitz, Xerox, Vibac – nume importante care, în 2009, devin parteneri ai Cora Trade Center. Un pas important care dovedește nevoia de perfecționare și de a aduce calitate clienților companiei.

Urmează anul 2010, an în care se pun bazele tipografiei unității protejate a Cora Trade Center, Golden Soul și apare prima marcă proprie de produse, înregistrată la OSIM sub numele de Rosetta.

În 2011, compania se extinde prin achiziționarea unui utilaj de producție cu folie stretch manuală și se semnează primul contract de asigurare de creanțe cu firma Coface Austria Kreditversicherung AG Sucursala România. Dorința continuă de perfecționare și îmbunătățire a serviciilor oferite ne duc în 2012 spre optimizarea proceselor de aprovizionare și depozitare.

2013 este anul în care celor doi fondatori li se alătură cel de-al treilea partener, Mariel Petric. Împreună cu noua arie de expertiză a acestuia, se implementează un nou sistem de software ERP și BI, axat pe eficientizarea proceselor de lucru și raportare. Perseverența echipei extinde spațiul de depozitare și birouri la 2300 de mp, în 2014 și semnează două contracte pentru fonduri nerambursabile MINIMIS, în valoare de 230.000 de Euro.

Urmează 2015 – anul în care se împlinesc 10 ani de performanță, profesionalism și calitate. 10 ani de muncă și dăruire constantă a echipei Cora Trade Center, care au adus cu ei afilierea ca și partener educațional autorizat al Microsoft și au extins numărul de angajați către 70. Tot în 2015, Cora Trade Center participă la târgul internațional pentru utilaje și materiale de ambalare All Pack, deținând cel mai mare stand din cadrul expoziției, unde compania a prezentat utilajele de ambalare pe care le comercializează în România, Bulgaria, Moldova, Slovenia, cât și în Ungaria. De asemenea, tot în 2015 se deschide primul magazin CTC Store de birotică și papetărie, în incinta Alba Mall. Un proces continuu de creștere, un număr mare de obiective atinse și încă pe atâta energie pentru proiecte viitoare, au plasat compania Cora Trade Center în topul celor mai bune companii de distribuție din domeniul papetăriei, biroticii și serviciilor complementare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea