Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Copiii din România, Facebook-ul și Internetul: Peste o treime sunt expuși la imagini sexuale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În era tehnologiei și a internetului, tot mai mulți copii au cont pe facebook și visează să aibă propria lor tabletă sau smartphone. Potrivit unui studiu realizat la nivel european, nu mai puțin de opt din zece copii din Romania au cont pe o retea de socializare, deși pentru acest lucru este teoretic nevoie să ai peste 16 ani.

Copiii din România primesc cel mai devreme primul telefon mobil la vârta de 9 ani, 26% dintre aceștia detin un smartphone, iar 10%, tablete, conform aceluiași studiu.

În ceea ce privește riscurile petrecerii timpului în mediul virtual, 41% dintre copii au recunoscut că au fost victimele unei forme de agresiune pe internet, 41% intra in contact cu persoane pe care nu le cunosc, iar 31% au fost expusi la imagini sexuale.

Tendința în această direcție se păstrează crescătoare. Astfel, în ultimii patru ani, numarul copiilor din România care au cont pe rețelele de socializare a crescut de la 25% la 80%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea