Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Copiii de la Grădiniţa „Scufiţa Roşie” promovează transportul ecologic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia pentru Tranziţia Urbană cu sediul în Bucureşti oganizează din nou în Alba Iulia acţiuni ce promovează transportul ecologic în rândul copiilor preşcolari. Campania de informare şi conştientizare susţinută prin acest proiect se desfăşoară în cadrul proiectului european Active Access în oraşele Alba Iulia şi Bucureşti. Proiectul Active Access este finanţat prin programul Intelligent Energy Europe şi promovează creşterea utilizării mersului pe bicicletă şi a mersului pe jos, pentru călătoriile zilnice pe distanţe scurte în zonele de proximitate, pentru îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor şi a economiei locale.
Acţiunea organizată în această primăvară se va desfăşura sub forma unui joc-concurs – Jocul Şarpelui în Trafic – ce invită copiii să folosească timp de o săptămînă un mijloc de transport durabil, respectiv mersul pe jos şi mijloacele de transport în comun. Astfel, în perioada 2-6 aprilie 2012 copiii de la Grădiniţa cu program prelungit „Scufiţa Roşie” din Alba Iulia vor învăţa despre transportul prietenos cu mediul atât prin intermediul Jocului Şarpelui în Trafic, cât şi prin intermediul altor jocuri potrivite vârstei lor. Amintim că în perioada 2009-2012 proiectul Active Access a implicat în activităţile sale un număr mare de elevi de la şcolile Mihai Eminescu, Vasile Goldiş şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice, precum şi preşcolari de la Grădiniţa nr. 9 Alba Iulia. Partenerii proiectului Active Access sunt Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea