Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Control de la minister la sediul din Sebeș al companiei Holzindustrie Schweighofer, legat de scandalul tăierilor de pădure

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediile din Sebeș și Rădăuți a Holzindustrie Schweighofer, cea mai mare companie de exploatare a lemnului din România, se desfășoară astăzi o serie de controale efectuate de echipe de la Ministerul Mediului, potrivit unor surse ministeriale citate de HotNews.ro

 

sebes Holzindustrie SchweighoferEchipele de control ar avea ca principal scop verificarea suspiciunilor legate de faptul că Holzindustrie Schweighofer ar accepta cumpărarea cu buna stiință si chiar ar recompensa lemnul provenit din taierile ilegale de pădure, fapte semnalate de mai multe organizatii ecologiste. Cel mai recent caz în acest sens, prezentat opiniei publice de Environmental Investigation Agency (EIA), un ONG de mediu cu sediul în Washington, a generat o reacție la nivelul întregii țări, materializată prin organizarea simultană, sâmbătă 9 mai, în peste 15 orașe din țară, de proteste împotriva tăierilor ilegale de pădure.

Potrivit acelorași surse, Corpul de Control al ministrului Mediului a demarat verificări si firmele care livreaza material lemnos.

Prezentare companie:

În 2002, Holzindustrie Schweighofer construieşte prima fabrică de cherestea în Sebeş. A urmat apoi, în 2007, fabrica de cherestea din Rădăuţi, iar doi ani mai târziu Schweighofer cumpără unitatea de producere a panourilor încleiate din Siret şi în 2010 fabrica de panele din Comăneşti. În top 100 Cele mai valoroase companii din 2013, Holzindustrie ocupă poziţia 26 având o valoare de 507 milioane de euro.

Prima investiție în România s-a finalizat în 2003, când a deschis fabrica de cherestea de la Sebeș în urma unei investiții de 100 de milioane de euro, unitatea de producție întinzându-se pe o suprafață de 35 de hectare. Cinci ani mai târziu a ajuns la final cu o investiție de 115 milioane de euro într-o altă fabrică de cherestea plasată la Rădăuți. În anul 2009 a achiziționat fosta fabrică IKEA de la Siret.

Producția fabricilor din România merge în proporție de 85-90% la export.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea