Rămâi conectat

Ştirea zilei

Controale pentru prevenirea apariției TOXIINFECȚIILOR ALIMENTARE în județul Alba, efectuate de DSVSA

Ioana Oprean

Publicat

în

Controale pentru prevenirea apariției TOXIINFECȚIILOR ALIMENTARE în județul Alba, efectuate de DSVSA

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, de la începutul anului 2021 și până în prezent, un număr de 437 de unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a produselor proaspete de patiserie, respectiv la unități în care se prepară și servesc mâncăruri gătite sau în regim catering, restaurante, pensiuni, fast food-uri, dar și în piețe agroalimentare, la stupine, la ferme de păsări, centre de ambalare ouă, măcelării, carmangerii. De asemenea, controale au fost efectuate și la magazine alimentare, supermarketuri și depozite alimentare.

Controalele au vizat, între altele, aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control (HACCP), condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.600 de lei, conform HG 984/2005. Între deficiențele constatate enumerăm:

– Manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare;

– Comercializare directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații necorespunzătoare și fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute în legislație;

– Nerespectarea normelor stabilite de ANSVSA privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare a produselor alimentare;

– Nerespectarea normelor sanitare veterinare pentru siguranța alimentelor privind condiții de depozitare;

– Ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.
Sancțiunile se aplică când deficiențele pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorului. Deficiențele minore nu se sancționează, ci se soluționează în timpul controlului.

Inspectorii DSVSA Alba vor depune toate diligențele necesare astfel încât sănătatea consumatorilor să nu fie afectată, iar verificările vor continua.

Reamintim consumatorilor că pot sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor, înregistrate pe teritoriul județului Alba, la nr. de telefon 0258/835915 sau se pot adresa circumscripțiilor sanitar-veterinare teritoriale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat

Ioana Oprean

Publicat

în

Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea