Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Controale oftalmologice gratuite, la grădinițe, în Alba Iulia. Din 175 de copii investigați, 55 prezintă afecțiuni oculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Lions Club Alba Iulia a realizat, recent, o acțiune prin care s-a dorit combaterea bolilor oftalmologice la copiii cu vârste fragede. Dr. Mădălina Vesa a precizat că în urma investigațiilor realizate la două grădinițe din Alba Iulia, din 175 de copii investigați, 55 prezintă afecțiuni oculare și precum miopie, hipermetropie sau astigmatism. 

control oftalmologicAcțiunea a fost realizată de Lions Alba Iulia, în parteneriat cu Clinica Oftalmologica Opticline, care a pus la dispoziție aparatura de specialitate și personal medical.

Medic specialist în medicină de familie și membru al Lions Club Alba Iulia, Mădălina Vesa (36 de ani) a afirmat că acțiunea s-a realizat gratuit deoarece nu toți copiii își permit un asemenea control.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

”Dacă se depistează până la vârsta de 6 ani, problemele de vedere la copii pot fi rezolvate mai ușor. De aceea este important să se facă un screening la timpul potrivit. Ne dăm seama că nu toți părinții copiilor își permit o consultație la oftalmolog sau nu dispun de timpul necesar. Dr. Teodor Holhoș, care lucrează la Opticline, ne-a pus la dispoziție aparatura de specialitate”, a afirmat dr. Mădălina Vesa.

Acțiunea dorește să continue și anul viitor. Dr. Mădălina Vesa a precizat că pentru a se realiza controlul, este nevoie de acordul părinților și al directorului instituției de învățământ.

Totodată, Lions Club Alba Iulia dorește să repete acțiunea la cele două grădinițe pentru a investiga din nou starea de sănătate a copiilor care prezentau afecțiuni.

Lions Clubs International a luat naștere în 1917, în Statele Unite ale Americii, fiind una dintre cele mai mari organizații de servicii de voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Baza sportivă din Zlatna urmează să fie reabilitată energetic. Licitația de peste 1,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Baza sportivă din Zlatna urmează să fie reabilitată energetic. Licitația de peste 1,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria Zlatna a scos pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice proiectul prin care se dorește reabilitarea energetică a clădirii bazei sportive din Zlatna. Aceasta are o valoare aproximativă de 1.236.301,74 de lei. Imobilul este amplasat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea