Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Contrar opiniilor domnului Călin Potor, SĂ FII INGINER NU ESTE O RUŞINE!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” era întrebarea la care răspundeam cu toţii în copilărie. Pentru părinţi era o încântare să audă opţiuni precum inginer, profesor, aviator, doctor, etc. Ajunşi la maturitate, acei copii îmbrăţişau cu drag respectivele profesii, lucru care se întâmplă şi în prezent.
Să ajungi inginer era şi este şi acum un lucru deosebit. Profesia de inginer în orice domeniu de activitate îţi aduce satisfacţii şi respect, dând o notă pozitivă personalităţii celui care o exercită. Prin pregătire şi educaţie, inginerii contribuie la dezvoltarea societăţii în orice ipostază s-ar afla, având un statut bine conturat în domeniul profesiilor decidente. Nu dorim să facem acum un elogiu inginerilor în detrimentul celorlalte profesii. Trăim într-o societate în care trebuie să purtăm respectul cuvenit tuturor, indiferent de profesie şi indiferent de perioada pe care o traversăm.
Acum ne aflăm în campanie electorală, iar manifestările competitorilor sunt diverse, în încercarea de a-şi atrage simpatia electoratului. Lipsa argumentelor credibile îi face pe unii candidaţi să-şi dea arama pe faţă, pretinzând chiar că sunt intelectuali. Greşit! Unul dintre aceştia este Călin Potor. Mai nou, domnia sa, lipsit de scrupule, umileşte profesia de inginer, strigându-i în zeflemea primarului Mircea Hava…”inginerule!… „, folosind tonalitatea şi limbajul astfel încât acesta să se simtă umilit şi jenat că este de profesie inginer. Să huleşti o asemenea profesie şi să pronunţi cuvântul inginer ca pe o batjocură la adresa cuiva este o ipocrizie crasă. Unde este respectul lui Călin Potor faţă de cei mulţi care au trudit ani de zile pentru diploma de inginer? Ne cerem noi scuze, tuturor inginerilor, chiar şi celor de la PNL, pentru infantilismul lui Potor.
Mai nou, Potor critică Primăria pentru organizarea evenimentelor stabilite de Consiliul Local, motivând că se face risipă de bani, aducând spre încântarea albaiulienilor actori şi formaţii artistice din toată ţara sau din toată lumea. Oare ce i-ar răspunde primarul oraşului Sibiu, care în această perioadă găzduieşte peste 2500 de artişti din 70 de ţări? Poate Potor nu ştie că primarul Sibiului era propus şi susţinut de PNL pentru funcţia de premier al României, în 2009. Astfel, îl poate întreba dacă artiştii respectivi au venit gratis. Cu siguranţă dumneavoastră cunoaşteţi răspunsul. Însă rezultatul şi beneficiul acestor evenimente pentru oameni şi pentru oraş nu poate fi măsurat în bani.
Potor face apel la fair play în campania electorală, dar se foloseşte permanent de minciună ca tehnică de manipulare. Asta pentru a-şi ascunde frustrarea şi temerea că de când a părăsit familia politică care l-a scos din anonimat şi a trecut la PNL, îl aşteaptă cântecul de lebădă.
Dacă Alba Iulia vrea să fie familia lui, de ce îi minte pe membrii acestei familii, fluturând sondaje care în realitate îl îngrijorează foarte tare? Afirmă că a discutat cu premierul Ponta despre banii alocaţi de Guvernul Ungureanu oraşului nostru şi retraşi abuziv de Guvernul pe care el îl susţine. Fals! Ponta nu l-a primit la discuţii nici când s-a dus cu jalba în proţap, să treacă la PSD, darămite acum, când este prim-ministru.
Acestea sunt doar câteva aspecte ale parşivismului de care dă dovadă Potor în relaţie cu marea familie a municipiului Alba Iulia. Cu siguranţă că în perioada următoare va recurge la multe astfel de metode de manipulare şi denigrare, lucruri care nu fac cinste unui om ce vrea să devină cu orice preţ primar. Este regretabilă atitudinea acestui politician care, în furia sa oarbă, ajunge să îşi trădeze familia, Alba Iulia şi albaiulienii.
Albaiulienii sunt cei care pot judeca cel mai bine faptele, aşa cum au dovedit-o până acum! (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ofertă electorală slabă la Blaj: Doar trei candidați pentru alegerile de Primar, cel mai mic număr din istoria alegerilor locale de după 1992

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ofertă electorală slabă la Blaj: Doar trei candidați pentru alegerile de Primar, cel mai mic număr din istoria alegerilor locale de după 1992 La Blaj candidaturile pentru alegerile locale au rămas definitive, iar oferta electorală este slabă din punct de vedere al numărului de candidați pentru Primar și al listelor pentru Consiliul Local! Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea