Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Contestații cu duiumul la limba română, în Alba. Număr record de elevi nemulțumiți de notele examenului la BACALAUREAT 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sesiunea iunie-iulie a examenului de BACALAUREAT 2014 a adus un val de nemulțumiri în județul Alba. Un număr de 781 de elevi cer recorectarea lucrărilor dintre care cei mai mulți la limba română – 364, matematică – 141, istorie – 73 și biologie – 105, a spus astăzi inspectorul școlar, Dan Cherecheș.

Rezultatele la BAC 2014 au fost publicate duminică, 6 iulie, depunerea contestațiilor a avut loc astăzi, în intervalul 12.00 – 16.00, soluționarea lor are loc în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 11 iulie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Testele scrise de la bacalaureat au început luni, cu proba de limba şi literatura română, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte – unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman. Marţi a avut loc proba scrisă de limba şi literatura maternă, iar miercuri candidaţii au susţinut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real şi istorie pentru cei de la profilul umanist. Vineri a avut loc proba la alegere a profilului și specializării.

Admiterea la facultate se va face, din 2014, numai pe baza rezultatelor de la BACALAUREAT, fără a mai fi luate în calcul notele obţinute în liceu. Absolvenţii de liceu au promovat examenul de BACALAUREAT dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

În județul ALBA promovabilitatea a fost de 67,8% înainte de depunerea contestațiilor. Astfel, din totalul celor 2.919 elevi înscriși 2.755 au fost prezenți, iar 1.868 au luat examenul. Promovabilitate de 100% s-a înregistrat la două licee din Alba. Este vorba despre Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic ”Sf. Simion Stefan”, ambele din Alba Iulia. În județ a fost o singură medie de 10, a elevei Diana Alexandra Borcău, de la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”.

Citește și Sute de note de 10 la BACALAUREAT 2014, în Alba. Rezultatele au ”explodat” la matematică

Citește și Diana Alexandra Borcău – singurul candidat din Alba cu media 10 la Bacalaureat. Povestea tinerei care vrea să studieze pentru sănătatea celor din jur

Citește și Elevii din Alba cu cele mai bune rezultate la BACALAUREAT 2014

Citește și Rezultate BACALAUREAT 2014. TOPUL liceelor din județul ALBA după promovabilitatea la examen


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea