Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Consilierul local PDL Sebeş, Dorin Nistor: Primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă, neglijează Lancrămul, Răhăul şi Petreştiul

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorin NistorLancrămul nu este deloc respectat de domnul Dăncilă,  actualul primar al Sebeşului. Deşi în mandatul trecut când a fost primar d-nul Dăncilă a promis că banii obţinuţi din vânzarea păşunii din Lancrăm vor fi investiţi în acest frumos şi vechi sat aparţinător al Sebeşului, totuşi lăncrăjenii nu s-au ales cu nimic . Probabil că speră să îi amăgească pe oamenii din Lancrăm cu investiţia în canalizare, dar aici proiectul este a celor de la Apa CTTA finanţat din fonduri europene. Lăncrănjenii sunt cei care au fost sacrificaţi de fiecare dată,oare de ce?

Terenurile de case pentru cetăţenii din Sebeş, date de Primărie ghici de unde sunt? Din Lancrăm fără ca cei de aici să aibă vreo prioritate sau un punct în plus atunci când se fac repartiţiile. Când vine vorba de investiţii observ cu îngrijorare că Lancrămul nu este deloc prioritar pentru domnul primar, indiferent care ar fi (Mugurel sau Dăncilă) . În 2012, în loc să se facă trotuar pe str. Nouă de la Calea Vacii până la cimitir, s-a luat decizia să se spargă cel de pe partea cealaltă, care era din beton făcut relativ recent, şi să fie înlocuit cu unul nou.  Oare care o fi fost logica?

Despre alte străzi din Lancrăm nici nu mai vorbesc că arată deplorabil. În mandatul 2008-2012 s-au făcut studii şi acum ni s-au promis investiţii. Să sperăm că se vor face. Aproape toată păşunea din Lancrăm ştie Dumnezeu cum s-a făcut. A fost împărţită la diferite persoane care nu au avut niciodată pământ în Lancrăm .

E drept că în campania electorală d-ul Dăncilă promitea multe şi din păcate
încă nu a avut nici o iniţiativă în a rezolva ceva, nici pentru lăncrănjeni dar nici pentru rahoveni, petreşteni sau sebeşeni.

Spunea domnul Dancilă că în 6 luni va introduce apa în Răhău – iată că după un an oamenii de acolo sunt în aceeaşi situaţie adică, tot fără apă. Curios, dacă la Lancrăm zvonaci spun că oamenii sunt pedepsiţi pentru rezultatul la vot. La Răhău a câştigat confortabil, oare pe aceşti oameni de ce nu îi respectă?.

În Petreşti, perspectiva e la fel de sumbră, când am depus un proiect de hotărâre de consiliu privind alocarea a 30.000 lei pentru construcţia unei capele în Petreşti, nici măcar nu mi-a fost pus pe ordinea de zi.

Despre Sebeş ce să mai zic…
Avem autogara făcută pe bani mulţi, adică aproximativ 800.000 de lei, ce va avea şi restaurant la etaj, proiectată şi licitaţia din mandatul trecut la fel ca şi cartierul Lucian Blaga ( fost Lenin). Dar Parcul Tineretului a rămas şi se pare că va rămâne la fel. De parcul Arini ce să mai zic? Un scandal conţinuu cu consecinţa îngropării continue a tot ceea ce reprezintă acest parc pentru sebeşeni. Pare o luptă continuă cu ducerea lui spre o zonă respingătoare după care parcă văd că va fi dat la un preţ derizoriu vreunui speculant imobiliar.

Baia Populară se degradează tot mai tare. Oare va fi transformată în Bibliotecă, sau ne vom trezi că mai bine o vom vinde şi acest teren te miri cui? Acum se va face un nou SF pentru Baia Populară. Oare cel vechi nu s-a făcut? Şi dacă nu, cine este răspunzător şi ce măsuri s-au luat?

La capitolul sănătate stăm foarte bine (binenţeles în ghilimele), pentru că altfel nu îmi explic de ce actualul consiliu de administraţie al spitalul nu a cerut niciun leu pentru investiţii, deşi la anul se vor face evaluările spitalelor şi dacă îndeplinim condiţiile riscăm să se închidă. Incredibil cum, deşi avem resurse, deşi sunt destui investitori în Sebeş care ar fi dispuşi să sponsorizeze spitalul, totuşi nu se face nimic. D-le primar dacă se închide sau subclasează Spitalul sunteţi direct răspunzător pentru că toleraţi această situaţie.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea